POLITIS

İki mezbahada yaşanan yasadışılıkla ilgili Rum Sayıştay Rea Yeorgiyu’nun eşi ve çocuklarının şirketlerini denetleyen erkek kardeşini denetlediği belirtiliyor.. Sayıştay Rea Yeorgiyu’nun, kardeşi ile çıkar çatışması yaşadıklarından dolayı şirketlerini ayırdıkları ve Yeorgiyu’nun, konuya alakalı kendisinin hiçbir kusurunun olmadığını iddia ettiği ifade ediliyor..

 “Vakaların düşmesi için umutlar”

Güney Kıbrıs’ta yapılan 7,049 test sonucu dün 198 yeni vakanın çıktığı, Rum Sağlık Bakanlığı’nın ikinci gün üst üste durumla ilgili iyimser mesajlar verdiği belirtiliyor.

HARAVGI

“Cezasızlık küstahlık getiriyor”

Cypra isimli mezbahanın kaçak işçi çalıştırdığı ve usulsüzlükler yapıldığı yönündeki ciddi suçlamaların devam ettiği ve mezbahadaki durumun kontrol dışı olduğu belirtilmiş.

ALITHIA

“Sonu gelmeyen yasadışılıklar”

Rum polisinin iki mezbahaya yaptığı operasyonun detaylarına yer verilmiş. Geçtiğimiz haftalarda 100’ün üzerinde kovid-19 vakası görülen bir mezbahayla birlikte, yasadışılıkları bulunan başka bir mezbahanın sahipleri ve bazı çalışanlarının polis tarafından dün gerçekleştirilen operasyon sonrasında tutuklandığı,tutuklananlar arasında Rum Sayıştay Başkanı Rea Yeorgiyu’nun eşinin de bulunduğu aktarılmış..

Güney Kıbrıs’ta kovid-19 ile ilgili ise alınan tedbirlerle durumun yavaş yavaş normalleşmeye doğru gittiği, hastaların durumunun şu an için stabil olduğu, dün yapılan 7.049 test sonucunda 198 yeni vakanın tespit edildiği belirtiliyor..Şu ana kadar toplam 41 ölümün yaşandığını, ölenlerin 25’inin erkek 16’sının ise kadın olduğu belirtilmiş..

FILELEFTHEROS

 “Hızlı test için alarm”

Güney Kıbrıs’ta dün birçok bölgede yapılan hızlı testler sonucu, Baf dışında her 50 kişiden 1’inin pozitif çıktığı, bunun da koronavirüsün toplum içine bulaşarak her geçen gün yayılmasının durdurulamadığının net bir göstergesi olduğu ifade edilmiş. Rum Sağlık Bakanı’nın bugün Bakanlar Kurulu ile bir araya gelerek, yaşlı bakımevleri, hastaneler, okullar ve askeri birlikler olmak üzere, günde 10 bin kişinin kontrol edilmesini önereceği belirtilmiş.

 “Tatar, Bakü’den tanıma hamlesi bekliyor”

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın, Azerbaycan’dan KKTC’yi tanıması için ilk hamleyi yapmasını beklediğini ancak Bakü’nün Avrupa Birliği’ne böyle birşeyin söz konusu olmadığı güvencesi verdiği iddia ediliyor. Güney Kıbrıs, Yunanistan ve AB’nin, KKTC’nin tanınmasını engellemek için 6 yöne doğru hareket ettiği aktarılmış...