Her yıl Haziran ayının üçüncü Pazarı kutlanan Babalar Günü, pek çok ülkeyle birlikte KKTC’de de kutlanacak.

Babalar Günü, ilk olarak 1907 yılında Amerika’da meydana gelen bir maden kazasında çoğunluğun baba olduğu 360 erkeğin ölümünün ardından her yıl önceleri anma günü olarak kutlanmaya başlandı. Batı Virginia’da meydana gelen bu talihsiz olay bugünlere uzanan babalar günü kutlamasının ilk adımını oluşturdu.

Babalar Günü‘nün bugüne taşınan geleneksel kutlama sürecinin başlangıcı ile ilgili söylentiler sadece Batı Virginia’daki maden kazası ile sınırlı değil. Babalar Günü, Batı Virginia’daki kazadan birkaç yıl sonra, 1910’da Washington’lu Sonara Smart Dodd’un, Sivil Savaş Gazisi olan ve 6 kardeşi ile birlikte kendisini tek başına büyüten babasına, tıpkı Anneler Günü gibi özel bir gün hediye etmek istemesiyle geliştiği de biliniyor. Böylece resmi olarak ilk Babalar Günü 19 Haziran 1910’da kutlanmaya başlandı.

1972 yılında o dönemin Amerika Başkanı Nixon’un, Babalar Günü’nün her yıl Haziran ayının 3. haftası kutlanması yönündeki bildirisinin ardından, Babalar Günü önce Amerika Birleşik Devletleri’nde, ardından da hızla yayılarak tüm dünya ülkelerince kutlanmaya başlandı.