Yargıya müdahale!

Ağır Cezada yargılanan Bulut Akacan’ın gazetesi Haberci’den skandal haber

Ağır ceza mahkemesinde yargılanan zanlı Bulut Akacan’ın gazetesi Haberci önceki günkü sayısında mahkemede görev yapan hakimleri rencide ederek “Facebok Hakimleri” başlığını kullanarak onların aldıkları kararları karalamaya çalıştı.

Haberde mahkeme hakimlerinin karar alırken kendi iradeleriyle değil de sosyal medyadaki yorumlara göre karar ürettikleri imajı vermeye çalışan gazete dünkü sayısında da Mehmet Çakıcı’nın açıklamalarını manşet yaparak yargının siyasilerin elide olduğu imajını ortaya koydu.

KIBRIS MANŞET’in görüştüğü hukuk çevreleri ise bu manşetlerin tamamen yargıya müdahale anlamını taşıdığını ve asla kabul edilemeyeceğini söylediler. Bazı hakim ve yargıçların bu konuda suç duyurusunda bulunmak için girişimde bulundukları da ifade edildi.

Gazetenin künyesinde yer alan isimler arasında sahibi olan Bulut Akacan’ın isminin bulunmaması da kafalarda soru işaretleri yaratırken bunun bazı haberlerin mahkemelik olabileceğinden dolayı Akacan’ın kendini dışarıda bırakmak için böyle bir yönteme başvurduğu iddia ediliyor.