Suriye’deki savaştan kaçarak, Türkiye üzerinden KKTC’ye gelen, buradan da güneye geçip inşaatlarda çalışmaya başlayan Hussein Hmdoum, babasının ve iki kız kardeşinin ölüm haberini alınca inşaatın iskelesinden atlayıp, canına kıymak istedi


Hussein Hmdoum, babasının ve iki kız kardeşinin, evlerine düşen bomba nedeniyle öldüğü haberini alınca çılgına döndü. 
   İnşaat iskelesinden aşağıya atlayıp intihar etmek isterken ayağını kıran Hussein Hmdoum, daha sonra, eşinin ve iki çocuğunun Türkiye’ye kaçtığını öğrenmesi üzerine, kırık ayakla kaçak yollardan yine KKTC’ye geçti. 


   Eşine ve çocuklarına kavuşmak için Ercan Devlet Havalimanı’na giden Suriyeli Hussein Hmdoum, burada polis memurları tarafından gözaltına alınarak dün Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.


Yargıç Raşit: Vahim Ve dramatik bir durum

   KKTC yasalarını çiğneyerek, birinci askeri yasak bölgeyi ihlal ettiği için gözaltına alınan Hussein Hmdoum, dün Ceza Davaları Yargıcı Hale Ahmet Raşit’in huzuruna çıkarıldı.


Tercüman aracılığıyla yaşadıklarını Yargıç Hale Ahmet Raşit’e anlatan Hussein Hmdoum, yaptığının suç olduğunu da kabul etti. 


   Hussein Hmdoum’un anlattıklarını dikkatlice dinleyen Yargıç Raşit, olayın çok vahim ve dramatik olduğuna değindi. 


   Hussein Hmdoum’un bir suç işlediğini ancak, yaşadığı dramatik durumu, kişi ve özgürlük haklarını dikkate aldığını kaydeden Yargıç Raşit, zanlının davaları görüşülünceye kadar bir ay süreyle hükümsüz tutuklu olarak Lefkoşa Merkezi Cezaevi’ne gönderdi.