HÜDAOĞLU: “DAHA ÇOK KURU OTLAR, AZ SAYIDA AĞAÇ VE BAZI YIKIK, ESKİ BİNALAR YANDI”

Gazimağusa’nınDerinya bölgesinde başlayıp Kapalı Maraş’ı da etkileyen yangın kontrol altına alınırken, soğutma çalışmalarının sabaha kadar süreceği belirtildi.

TAK muhabirinin sorularını yanıtlayan Gazimağusa Kaymakamı Şifa Çolakoğlu, rüzgar nedeniyle zaman zaman alevlenmeler görüldüğünü ve ekiplerin müdahalesinin sürdüğünü söyledi.

Çolakoğlu, soğutma işlemlerinin sabaha kadar devam edeceğini ifade etti.

HÜDAOĞLU: “YANAN BÖLGE DAHA ÇOK KURU OT”

Yangın bölgesinde bulunan Cumhurbaşkanlığı Müsteşarı Gürdal Hüdaoğlu ise, zaman zaman parlamalar görüldüğünü ve soğutma işlemlerinin sürdüğünü bildirdi.

Çalışmaların sabaha dek süreceğini belirten Hüdaoğlu, yanan bölgede daha çok kuru otlar, az sayıda ağaç ve bazı eski, yıkık durumda binalar bulunduğunu söyledi.

“HELİKOPTERLER VE UÇAĞIN BÜYÜK KATKISI OLDU”

Yangından etkilenen bölgenin bir kilometre karelik alan olduğunun tahmin edildiğini ancak kesin verilerin daha sonra elde edileceğini ifade eden Hüdaoğlu, İngiliz üslerinden gelen iki yangın söndürme helikopteri ile Türkiye’den gelen uçağın, söndürme çalışmalarına büyük katkısı olduğunu belirtti.

Kapalı Maraş’taki yangın söndürme çalışmalarına itfaiye, askeri birlikler, Sivil Savunma Teşkilatı ve belediyelerden ekipler yanında iş aracı ve tankeri olan vatandaşlar da katıldı.

Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanı Korgeneral İsmail Serdar Savaş, Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral İlyas Bozkurt, İçişleri Bakanı Teberrüken Uluçay, Gazimağusa Kaymakamı Şifa Çolakoğlu, Cumhurbaşkanlığı Müsteşarı Gürdal Hüdaoğlu, Polis Genel Müdür Vekili Pervin Gürler ile diğer yetkililer de yangın bölgesinde incelemelerde bulunuyor.

Bu arada, yangının kontrol altına alınmasıyla, Maraş bölgesinde bulunan Orduevi ve DAÜ’ye ait yurtlarda kalanlar da tekrar kaldıkları yerlere döndü.