Amerikan sosyetesine kişiye özel takı satan ünlü kuyumcu Agop Çak, eşine ilginç suçlamalarla boşanma davası açtı. Çak’ın, “Baltalimanı sahilinde, Boğaz’a nazır ‘kaptan köşkü’ manzarasına sahip evde oturup, bu evi beğenmiyor. Sefertasıyla eve yemek getiriyor” diye suçladığı eşi Selma Toros, suçlamalara sert yanıt verdi.

Türkiye ’nin en ünlü kuyumcularından Kuara Kuyumculuk’un sahibi Agop Çak ile THY’de kabin amiri olarak çalışan hostes Selma Toros, 2000 yılında akrabaları aracılığıyla tanıştı. 3 yıl boyunca nişanlı kalan çift, 2003’te evlendi. Çiftin evliliği geçtiğimiz yıl “adliyelik” oldu. Kapanan Sarıyer Aile Mahkemesi’ne, 21 Haziran 2011’de, avukatı Selin Gökalp aracılığıyla “boşanma ”davası açan Çak, eşi Toros ile ilgili birbirinden ilginç iddialarda bulundu:

İlginç suçlama

“Eşim ve ben, olgun yaşlarımızda ilk evliliklerimizi yaptık. Ailem, onu kızları gibi gördü ama Selma, onlara karşı hep şüpheci bir tutum sergiledi. Ailemin onu sevmediğini ve istemediğini iddia ederek, onlarla görüşmekten kaçındı. Böyle olmadığını anlatmaya çalışsam da ikna olmadı. O, benim ailemi istememesine rağmen, kendi ailesine her gün düzenli olarak gitti. Orada pişirdiği yemekleri, yiyeceğimiz kadar sefertaslarına doldurup, benim geleceğim saatte eve döndü. Bunu da sorun etmedim.Uzun yıllar birlikte yaşadığı, anne ve ağabeyine gitmesinde bir sorun görmedim. Ancak kendi ailesine karşı olumlu olan davranışları, benim aileme karşı agresif ve şüpheci olarak devam edince içten içe üzüldüm.”

‘Yalıyı beğenmedi’

“Evlendikten sonra, Selma ile Baltalimanı ’nda, adeta bir ‘kaptan köşkü ’ manzarasına sahip bir evde, kiracı olarak oturduk.Ancak o, bu evde sürekli mutsuz oldu. İstanbul ’un, en güzel manzaralı, en aydınlık evlerinden birinde, en nezih muhitlerinden birinde oturmasına karşın sürekli şikayetlerle beni bezdirdi. Denizin üzerinde hissi veren evin karanlık olduğunu, içinin sıkıldığını söyledi. Beni saplantı haline getiren eşim, kendisinden ayrılacağımı anladığında, hırçınlaşmakta ve tehlikeli olmaya başlamaktadır. Beni tüketen karımdan boşanmak istiyorum.”

İDDİALARA YANIT VERDİ 

Boşanmak istiyorsa 10 milyon lira versin


Davalı Selma Toros, eşinin iddialarına avukatı Metin Tosun aracılığıyla, 4 Kasım 2011 ’de yanıt verdi. Çak ile 11 yıl önce akrabalarının tanıştıklarını belirten Toros, “3 yıl süren bir nişanlılık ve sözlülük döneminin ardından evlendik. Dolayısıyla evlenmeden önce birbirimizi tanıma olanağı bulduk” görüşünü savundu. Toros’un, eşinin iddialarından aşağı kalmayan “karşı iddiaları” ise şöyle oldu: “Türkiye’nin en zengin kuyumcularından ama yıllarca benim 1997 model arabama bindi. ‘Kaptan köşkü’ dediği ev, dökülüyor. Bana, kilise düğünü bile yapmadı. Ne gelinlik giyebildim ne de takı sahibi oldum.” Toros, sefertasıyla yalıya yemek taşıma iddiasını da, “Annemin Kadıköy’deki evine giderken yemek yapıyorum. Dönüşte de getiriyorum” diyerek yanıtladı. Toros, mahkemenin ayrılmalarına karar vermesi durumunda 10 milyon TL tazminat talebinde bulundu.