Kıbrıs Manşet Özel Haber

Lefkoşa Kaza Mahkemesi tarafından Yakın Doğu Üniversitesi ( Near East University Ltd. ) aleyhine haciz emri verildi.

Lefkoşa Türk Belediyesi tarafından Near East University Ltd, Dr.Suat Günsel ve Özay Günsel aleyhine ikame edilen dava sonucunda Lefkoşa Kaza Mahkemesi, Near East University Ltd, Dr. Suat Günsel ve Özay Günsel ile 3. Şahısların elindeki tüm taşınır taşınmaz mallardan, alacak ve haklardan beş milyon on dört bin sekiz yüz yirmi bir TL ( 5,014,821.09) ana meblağ ile bu meblağ üzerinden faizler ödeninceye kadar yetecek miktarın haczedilmesine emir verdi.

15/10/19 tarihinde verilen emir sonrası tüm bankalara da davalıların aleyhine verilen haciz emrinin ulaştığı iddia edilirken Lefkoşa Kaza Mahkemesi tarafından Yakın Doğu Üniversitesi ( Near East University Ltd. ) aleyhine haciz emri verilmesi ile ilgili üniversite yetkilileri sessizliğini korumaya devam ediyor.

Lefkoşa Kaza Mahkemesi tarafından Yakın Doğu Üniversitesi ( Near East University Ltd. ) aleyhine verilen haciz emri ile Devlet alacakları bir kez daha gündeme gelirken dava sonrası süreç ve emsal dosyaların da akıbetinin ne olacağı kamuoyu tarafından merakla bekleniyor.