Türkiye Ekonomi Bakanlığı Müsteşarı Ahmet Yakıcı, İslam ülkelerinin yatırımcılarına, Kuzey Kıbrıs’taki fırsatları değerlendirmeleri çağrısında bulundu. Yakıcı, “Şimdi daha çok üretim, yatırım, ihracat zamanı” dedi.

Dışişleri Bakanlığı ile İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) İslam Kalkınma Bankası ortak organizasyonunda “fırsatlar adası” sloganıyla düzenlenen “Kuzey Kıbrıs’ta Yatırım” konulu forumun açılışında konuşan Yakıcı, son on yılda dünyada çok büyük değişiklikler yaşandığına işaret ederek, gelişme hızlarındaki gerilemelerin sosyal huzursuzlukları beraberinde getirdiğini söyledi.

Türkiye’nin krizi çok hızlı atlattığını, 2011’de yüzde 8.5 büyüdüğünü, bundan üretimin büyük rolü olduğunu kaydeden Yakıcı, siyasi istikrar olduğu için de finansmanda hiçbir problem yaşamadığını belirtti.

Türkiye’nin zenginleştiğini, büyüdüğünü, sanayi yapısında hızlı gelişmeler sağladığını ifade eden Yakıcı, KKTC’yi de her konuda sonuna kadar desteklediklerini; ambargolara karşı olduklarını, her platformda KKTC’yi desteklemeye devam edeceklerini vurguladı.

Ahmet Yakıcı, Türkiye geliştikçe KKTC’nin de güçlenip gelişeceğini belirten, İslam ülkeleriyle ticaretin de yeterli olmadığını; geliştirmek gerektiğini anlattı.

2014 yılında KKTC’de su probleminin çözümlenmesiyle, organik tarımın stratejik bir ürün haline geleceğini belirten Yakıcı, o zaman KKTC’nin çok güçlü bir ülke olacağını; üniversitelerin sayısının da çok daha artması gerektiğini; İslam ülkelerinden çok yatırımcıya ihtiyaç duyulduğunu söyledi.

Yakıcı, Akdeniz’de stratejik konumunu dikkate alarak 10 yıl sonrasını dikkate alarak Kıbrıs’ı güçlü tutmak gerektiğini belirterek, KKTC yetkilileriyle ülkenin güçlendirilmesi için çalıştıklarını; tecrübelerden yararlandırdıklarını anlattı.

Türkiye Ekonomi Bakanlığı Müsteşarı Yakıcı, bugün Türkiye’nin birçok ülkeden daha iyi konuma geldiğini; çünkü son on yılı çok iyi değerlendirdiğini belirterek, “Türkiye’nin gücü, KKTC’nin gücüdür” dedi.

İslam ülkelerinden gelen sanayicilere seslenen Yakıcı, “Burada bir fırsat var, değerlendirmek lazım. Burası artık sisteme tam dahil olmaya başladı. Ekonomik gelişmeyi sağladığımız müddetçe bu izolasyonları aşacağız” dedi.

Yakıcı, İslam ülkelerinin yatırımcılarının KKTC’ye de yatırım yapması çağrısında bulunarak, “Şimdi daha çok üretim, yatırım, ihracat zamanı” diye konuştu ve forumun da buna vesile olmasını diledi.