Ergün YAHAT

Başbakan Ersin Tatar ve beraberindekiler dün İncirli, Türkmenköy ve Akdoğan’ı ziyaret ederek bölge halkıyla buluştu.Vatandaşların Ersin Tatar’ın ziyaretine büyük ilgi Gösterdikleri gözlerden kaçmadı. Ziyaretlerde konuşan UBP Mağusa İlçe Başkanı Olsan Oran Başbakan Ersin Tatar’ın halkın sorunlarını dinlemek ve hükümetle ilgili gelişmeleri paylaşmak amacıyla ziyaretleri gerçekleştirdiğini belirterek, halkın ilgisinden duyduğu memnuniyeti dile getirip teşekkür etti.

UBP Genel Sekreteri Hamza Ersan Saner de ziyaretlerde yaptığı konuşmada, hükümetin göreve gelmesinin ardından birçok başarılı çalışmalara imza attığını, pandemi sürecinde de 80 gün sıfır vakanın ardından dünyayla bütünleşmek gereği kapıların açıldığını, dünya geneline bakıldığında ülkede büyük bir başarıdan bahsetmenin mümkün olduğunu vurguladı. Saner hükümetin yapmış oldupu başarılara değindiği konuşmasında özellikle Türkiye ile imzalanan ekonomik protokoller sayesinde 2.3 milyar TL kaynağın ülkeye geldiğini bunun da ekonominin rahatlaması ve sektörlerin harekete geçmesi için büyük önem taşıdığını kaydetti. Hükümetin KKTC vatandaşı çalışanın sosyal sigorta yatırımının % 75’ni ve ilk kez konut alacaklara 300 bin TL lik kredi verileceğini ve bunun % 3 lük kısmını devletin karşılaması gibi başarılı çalışmaları da hayata geçirdiğini açıkladı.

Saner konuşmasında 11 Ekim’de yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerine de değinerek ülkenin geleceğinde söz sahibi olabilmek için Başbakan Ersin Tatar’ın bu makama getirilmesi gerektiğine vurgu yaparak, halkın desteğini beklediklerini ifade etti. Ziyaretlerde konuşan Başbakan Ersin Tatar ise, ülke olarak yoğun günlerden geçildiğini, böyle bir dönemde ekonomik başarılara imza atmanın kolay olmadığını belirterek, hükümete gelmeleriyle birlikte birlik ve beraberlik içinde önemli başarılara imza atıldığını kaydetti. Tatar ülkenin dünyayla birlikte geçirmekte olduğu pandemi sürecine de değinerek, dünyaya bakıldığında ülkenin başarılı bir süreç yaşadığını, ancak gelinen noktada dünyayla bütünlelmek ve ekonomiyi ayakta tutmak için ciddi adımlar çerçevesinde bir takım kararlar aldıklarını söyledi. Sıfır izolenin mümkün olmadığını, dünyaya açılıp normalleşme sürecinin tamamlanması gerektiğini kaydeden Tatar, ülkenin önünü açmak ve rekabet gücünü artırmak için atılan adımların ve yapılan çalışmaların taçlandırılması gerektiğini ifade etti.

Ersin Tatar son günlerde kapıların açılması konusuna da açıklık getirerek, ekonomik yapının sürdürülebilir bir hal alması için kapıların açılmasının gerekli olduğunu söyleyerek, son 2 günde bin kişinin ülkeye geldiğini 3 pozitif vakaya rastlandığını kaydetti ve tedbiri elden bırakmadan normalleşme sürecinin yaşanması gerektiğini belirtti. Maraş konusunda da açıklamada bulunan Tatar bu konuda yasal düzenlemelerin yapılmakta oĺduğunu söyleyerek, konunun TC ile istişarelerde kabul gördüğünü,Türk yönetiminde yerleşime ve turizme açılması politikasının izlendiğini vurguladı. Cumhurbaşkanlığı seçimlerindeki görüşünü de ortaya koyan Tatar, ülkenin geleceğinde söz sahibi olabilmek için dürüst,açık ve şeffaf bir siyaset düşüncesiyle ve birlik beraberlik içinde çalışmalara hız vererek sürdürülmesinin önemine işaret etti. Pandemi hastanesi konusunda yöneltilen bir soruya da yanıt veren Tatar, o projenin başlamakta olduğunu ancak zaman alacağını belirtti. UBP olarak KKTC’nin yalayabilmesi için , Kıbrıs Türk halkının bu topraklarda başı dik var olabilmesi için belli bir siyasetin de şekillenmesi gerektiğini dile getiren Tatar, artık Kıbtıs ta 2 devletli bir çözümden sonra huzur ve barışın olabileceğini de sözlerine ekledi. Başbakan Tatar ve beraberindekiler ziyaretleri kapsamında İncirli de yapılmakta olan çim sahayı da yerinde inceledi.