Soley Akçaba’dan Sağlık Bakanlığı Müsteşarı olan eşinin amcasına kıyak mı?

Sağlık Bakanlığı Müsteşarı olan eşinin amcasına verilen arazi üzerine tek çivi çakılmamasına karşın iptal etmiyor.

Sağlık Bakanlığı Müsteşarı olan eşi Mustafa Akçaba’nın amcası, Ulaştırma Bakanlığı eski Müsteşarı Ahmet Akçaba ve ailesine ait olan AKÇABA ŞİRKETİNE verilen arazi halen boş olarak durmasına karşın kira sözleşmesi uzatılıyor

 

Kıbrıs Manşet, Lefkoşa Sanayi Bölgesinde bulunan yeşil alanların UBP Kurultayı döneminde torpilli kişilere dağıtıldığına yönelik haberlerine devam ediyor.

Lefkoşa Sanayi Bölgesinde bulunan iki Yeşil alanı UBP kurultay döneminde torpilli ve partidaşlarına dağıtan Sanayi Dairesi Müdürü Soley Akçaba’nın, yayınların sürdürülmesi durumunda  Avukatı vasıtası ile dava açacağı yönündeki tehdidine karşın bugün ‘Varan 3‘ diyerek bir başka olayını daha gözler önüne seriyoruz.



SOLEY AKÇABA, AKÇABA ŞİRKETİNE ARSA VERDİMİ?

 

Sanayi Dairesi Müdürü mevkine atandığı günden beri birçok usulsüz işe imza attığı ileri sürülen Soley Akçaba’nın usulsüz ve yasalara uygun olmayan işleri hakkındaki iddialar gündeme düşmeye devam ediyor. Kıbrıs Manşet’e açıklamada bulunan güvenilir bir kaynak, Sanayi Dairesi Müdürü Soley Akçaba’nın UBP kurultay döneminde ve öncesinde de birçok yasaya uygun olmayan iş yaptığı bilinmeyen birşey değil. Sürekli Kıbrıs Manşet olarak sizleri takip ediyorum. Sayın Soley Akçaba’ya sorun bakalım Akçaba Şirketine arsa verdi mi? Vermişse bu arsa üzerine neden hala inşaat yapılmadı dedi.

 

NEDEN GEREKENİ YAPMADI

 

Ayni kaynak açıklamasına devamla şunları kaydetti. ‘ Sanayi Dairesi Müdürü Soley Akçaba , aynı zamanda Sağlık Bakanlığı Müsteşarı olan eşi Mustafa Akçaba’nın amcası, Ulaştırma Bakanlığı eski Müsteşarı Ahmet Akçaba ve ailesine ait olan AKÇABA ŞİRKETİNE 14/07/2010 tarihinde arsa verip vermediğini de sorun. Ve lütfen vereceği cevabı bekleyin.

 

İPTAL NEDEN YAPILMADI?

 

Arsa verdiğini açıklarsa bugüne kadar yasalara göre üzerine inşaat yapması gereken arazinin üzerine neden inşaat yapılmadığını da sorun. Arazi üzerine hiçbir inşaat yapılmamış olmasına rağmen 13/07/2013 tarihine kadar boş olan arsaya sürekli kira sözleşmesi yapıp yapmadığını, 13/07/2014 tarihine kadar yeniden uzatma yapıp yapmadığını da bir başka soru olarak Sayın Soley Akçaba’ya sorun. Normal şartlarda bir yıl içerisinde inşaata başlanmayan arsaları iptal ederken eşinin amcası ile ailesinin şirketine bu iptali neden yapmadığını ve kira sözleşmelerini uzatmasının sebebini ve  iptal edilmemesinin nedeninin Sağlık Bakanı Müsteşarı olan eşinin amcasına ait bir şirket olması olabilir mi diye de bir zahmet sayın Soley Akçaba’ya sorun. Sorun ki, dava tehdidi ile basını susturmak isteyen Sayın Akçaba cevap versin.’

 Akçaba ile ilişkili diğer haberlere ulaşmak için : www.kibrismanset.com/guncel/soley-akcabadan-dava-tehdidi-h53854.html

 

 KIBRIS MANŞET ÖZEL HABER