Gazimağusa’da geçtiğimiz günlerde yapılan operasyonda içinde uyuşturucu madde olduğuna inanılan elle sarılmış sigaralarla ele geçirilen Numan Murat Köşebek, Güney Çakır ve Efgani Dönmez isimli gençler aleyhine yürütülen soruşturma sürüyor.

   Üç genç ek tutukluluk talebiyle dün yeniden mahkemeye çıkarıldı ve aleyhlerine tahkikat amaçlı olarak 3 günlük tutukluluk emri temin edildi.

 
   Gazimağusa Kaza Mahkemesi Ceza Davaları Yargıcı Banu Soyer huzurunda görüşülen tutukluluk duruşmasında İddia Makamı Başsavcılık adına davayı yürüten Savcı Ahmet Özlemler, Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü’nde görevli polis memuru Mustafa Kavaz’ı tanık olarak dinletti.


   Tanık polis Mustafa Kavaz, alınan bir bilgi üzerine Numan Murat Köşebek’in evinde kanunsuz uyuşturucu madde olduğunu öğrendiklerini belirtti ve Köşebek’in evinde mahkeme emriyle yapılan aramada 7 adet elle sarılı içerisinde uyuşturucu madde olduğuna inanılan ucu yanık sigara bulup emare aldıklarını anımsattı.


   Mustafa Kavaz, evin yatak odasında komodin çekmecesi içerisinde elle sarılmış kırmızı kâğıt içerisinde ucu yanık içerisinde yarım gram ağırlığında sentetik cannabionid türü uyuşturucu madde olduğuna inanılan sigarayı da bulup emare aldıklarını da anlattı.


   Zanlı Numan Murat Köşebek’in, Efgani Dönmez ile birlikte konu maddeleri Güney Çakır’dan aldığını öğrendiğini kaydeden Mustafa Kavaz, emare aldığı uyuşturucuları incelenmesi için gerekli laboratuarlara gönderdiğini açıkladıktan sonra, zanlılar aleyhine yürüttüğü soruşturmasını tamamlayabilmek için mahkemeden 8 günlük süre talep etti. 


   Yargıç Banu Soyer, zanlıların 3’er gün süreyle poliste tutuklu kalmalarına emir ve izin verdi.