Uyuşturucu alışverişinden 4 kişi tutuklandı…

Gamze PİR BAYKUR

Kıbrıs Manşet Özel Haber

Dörtyol köyü yakınlarında 29 Ocak 2019 tarihinde kaza yapan Kudret Natik’in aracında içerisinde uyuşturucu madde olduğuna inanılan sarma sigara bulunması üzerine Kudret Natik tutuklanırken, konu uyuşturucu maddeyi Natik’e sattığı iddia edilen Murat Özbayır, yanında bulunan Akif Eren Büyükhan ve Özbayır’ın kullanımındaki kiralık aracı kiralayan Dilek Şimşek de tutuklandı. “Kanunsuz uyuşturucu madde alma”, “Kanunsuz uyuşturucu madde verme” ve “Kanunsuz uyuşturucu madde tasarrufu” suçlarıyla ilgili olarak bugün Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarılan zanlı Natik, Özbayır, Büyükhan ve Şimşek aleyhine 1’er günlük tutukluluk süresi temin edildi.

Zanlı Natik suçunu itiraf etti…

Meselenin tahkikat memuru, 30 Ocak 2019 tarihinde Dörtyol Karakolundan alınan bir bilgide Dörtyol yakınlarında meydana gelen trafik kazası ile ilgili olarak karakola getirilen KS 584 plakalı araçta, içerisinde uyuşturucu madde olduğuna inanılan 1 adet sarma sigara bulunduğunun öğrenildiğini söyledi. Ayni gün olay yerine gidilerek yapılan kontrolde konu sarma sigara içerisinde tütünle karışık Sentetik Cannabionoid olduğuna inanılan madde olduğunun tespit edildiğini belirten tahkikat memuru araç sürücüsü Kudret Natik’in tutuklandığını açıkladı. Tahkikat memuru, zanlı Natik’in gönüllü ifade vererek suçunu itiraf ettiğini ve konu uyuşturucu maddeyi ayni gün zanlı Murat Özbayır’dan 1 gr olarak aldığını beyan ettiğini açıkladı. Zanlı Özbayır’ın, kiralık araç içerisinde zanlı Akif Eren Büyükhan ile birlikte tespit edildiğini ifade eden tahkikat memuru, konu kiralık araç içerisinde yapılan kontrolde ise 10 mlgr Sentetik Cannabionoid türü uyuşturucu madde bulunduğunu açıkladı. Tahkikat memuru, yapılan soruşturma sonrasında konu kiralık aracın zanlı Dilek Şimşek tarafından kiralandığının öğrenilmesi üzerine zanlı Şimşek’in de tutuklandığını açıkladı. Mesele ile ilgili olarak yürütülen tahkikatın yeni başladığını ifade eden tahkikat memuru, zanlıların 1’er gün süreyle poliste tutuklu kalmasını talep etti.

1’er gün…

Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Umut İnan, zanlı Kudret Natik, Murat Özbayır, Akif Eren Büyükhan ve Dilek Şimşek’in tahkikat maksatları bakımından 1’er gün süreyle poliste tutuklu kalmalarına emir verdi.