Gazimağusa’da dün ortaya atılan bir iddia tüm ülkede infial yarattı. İddiaya göre Gazimağusa Kapalı Maraş bölgesinde görevli 40 yaşındaki polis memuru Kader Güneri, İncirli köyünde isminin baş harfleri E.E olan 18 yaşındaki üvey kızına 3 yıldan beri tecavüz etmekteydi.

Genç kızın 25 Haziran’ı 26 Haziran’ a bağlayan gece geç saatlerde, Dörtyol Polis karakoluna şikayette bulunması ile tüyler ürperten olay ortaya çıktı. Polis memuru Kader Güneri dün Gazimağusa Kaza Mahkemesine çıkarılarak hakkında soruşturma maksatlı 1 gün tutukluluk emri temin edildi.

Şikayeti üvey kızı yaptı
Mahkemeye olayın aktaran Dörtyol Polis Karakolunda görevli polis müfettiş muavini Cem Ozan, zanlının 1996 doğumlu olan üvey kızı ile cinsel münasebette bulunduğu gerekçesi ile hakkında soruşturma başlatıldığını söyledi.

Üvey kızının 26 Haziran saat saat 01.30 sıralarında polise gidip şikayetçi olması üzerine zanlının aynı saatlerde tespit edilip tutuklandığını anlatan Ozan, zanlı hakkındaki tahkikatın yeni başladığını söyleyerek zanlının 3 gün süre ile poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Savcı Hasan Çaltılı bu süreyi 1 gün ile sınırlandırdı. Zanlı avukatının da itirazı olmaması üzerine Yargıç Ayşen Toroslu zanlının 1 gün süre ile poliste tutuklu kalmasına izin ve emir verdi.


Şu anda 18 yaşında olan genç kız ile 3 yıl önce yani kız 15 yaşındayken cinsel ilişkiye girmeye başlayan Kader Güneri hakkında, Ercan Havalimanı Muhaceret bölümünde görev yaptığı esnada sahte evrak düzenlemekten dolayı soruşturma açıldığı öğrenildi. 

Bugün yeniden mahkemede
Özellikle Gazimağusa bölgesinde büyük bir infial yaratan olay ile ilgili bazı vatandaşlar, “bu günleri de mi görecektik” diyerek şaşkınlıklarını gizleyemedi. Kader Güneri’nin bugün yeniden Gazimağusa Kaza Mahkemesi huzuruna çıkarılması bekleniyor.

Diyalog