ÜSTEL: “GÜN UBP’NİN VE KKTC’NİN ÖNÜNÜ AÇMA GÜNÜDÜR”

 UBP Girne Milletvekili ve Genel Başkan Adayı Ünal Üstel, 1 Kasım’dan itibaren UBP ile birlikte KKTC’nin de önünün açılacağını; değişimin ayak seslerinin duyulmaya başladığını söyledi.

Üstel yarın başlayacak UBP Kurultayı’nın sadece partilerini değil, tüm ülke insanını ilgilendirdiğini, bu yüzden kullanılacak her oyun çok önemli olduğunu ifade etti.

“BUNLAR KADERİMİZ DEĞİLDİR”

Yazılı açıklamasında KKTC’de artık köklü değişimler yapmanın kaçınılmaz olduğunu belirten Ünal Üstel, “UBP’nin son yıllarda kötü yönetilerek halkın önemli bir kesiminden kopuk bir görüntü çizdiğini” savunarak, “kurultay uğruna iktidarın “koltuk değneği” olmayı kabul ettiğini, içi boşaltılan bakanlıkları kabul ederek parti tabanının tepkisinin alındığını” öne sürdü.

Üstel “Ne şu anki UBP, ne de bu hükümet Kıbrıs Türkü’nün kaderidir, olmayacaktır” ifadelerini kullandı.

“HER ŞEY GENÇLERİMİZ İÇİN”

UBP’nin yeni döneminde öncelikli görevleri arasında ülke gençliğine sahip çıkmak olacağını kaydeden Üstel, devlete ve siyasete güvenin azaldığı bu süreçten en fazla etkilenenin gençler olduğunu ifade etti.

Üstel, UBP’nin yeni döneminde gençlere sahip çıkmak, beyin göçünü durdurmak ve kendi ülkelerinde iş olanağı sağlamak istediklerini belirtti.

“SAĞLIK ÇÖKTÜ”

Sağlık sisteminin çöktüğünü savunan Üstel, UBP’nin değişime dayalı yeni politikalarında sağlığın öncelikli konular arasında bulunduğunu ve “çalışanların mutluluğunun hastaların mutluluğu demektir” anlayışıyla şu anki sistemin yıkılarak yeni, çağdaş ve tüm kesimlere hizmet götüren bir anlayışın hakim olacağını ifade etti.

“EĞİTİM SINIFTA KALDI”

Ülkede eğitimin “sınıfta kaldığını”, eğitime önem vermeyen devlet anlayışının ülkenin geleceği olan gençlerin yönlendirilmesinde çeşitli olumsuzlukları da beraberinde getireceğini belirtti.

Üniversite adası Kıbrıs’ta özel üniversitelere devlet desteğinin yetersizliğinin büyük şikayet konusu olduğunu da belirten Üstel, artık üniversitelerin devlet desteğini ve teşvikini göreceği
kaliteli ve dünya standartlarında eğitime ulaşmanın hedef belirlendiğini kaydetti.

“TARIMA YENİ POLİTİKA”

Üstel, tarım konusuna da değinerek, üreticinin devletten alacağı olanı dahi alamadığını ekim ve hasat yapamadığını, borç batağında kaderine terk edildiğini öne sürdü.

“Köylü milletin efendisidir” zihniyetiyle tarımın yeni proje ve politikalarla ayağa kaldırılacağını belirten Üstel, Türkiye’den gelen suyun da katkısıyla tarımda reform döneminin başlayacağını ve şu anki olumsuzlukların ortadan kalkacağını anlattı.

“UBP’LİLERİN SORUMLULUĞU BÜYÜK”

Kurultayda oy kullanacak tüm üyelere büyük bir sorumluluk düştüğünü ifade eden Üstel, UBP’lilerin önce parti içinde büyük değişimlere imza atacağına, bunun da ülkenin genelinin değişiminin önünü açacağına inanç belirtti