“TÜRKİYE’NİN DESTEĞİYLE KENDİMİZİ ÇOK DAHA GÜÇLÜ HİSSEDİYORUZ”

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Şerife Ünverdi, İslam Dünyası Sivil Toplum Kuruluşları Birliği (İDSB) tarafından düzenlenen 9’uncu Gençlik Buluşması için KKTC’de bulunan Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı heyetini kabul etti.

Heyeti kabulünde konuşan Ünverdi, Vakfın ziyaretinin anlamlı olduğunu belirterek, gençlik buluşması etkinliğinin KKTC’de gerçekleştirilmesinin ülke tanıtımı açısından da önemli olduğuna işaret etti.

KKTC’nin dinine, kültürüne bağlı bir ülke olduğunu ve Türkiye’nin desteğiyle kendini çok daha güçlü hissettiğini anlatan Ünverdi, “Türkiye’nin dünyadaki güçlü konumu bize de güç ve onur veriyor” dedi.

Ünverdi, İslam dininin hoşgörü, gönüllülük ve barış üzerine kurulduğunu; devlet olarak yoksulun, ihtiyaçlının yanında olmayı ilke edindiklerini kaydederek, bu amaçla çalışan vakıf ve derneklerle işbirliğinin önemi üzerinde durdu.

KKTC’de düzenlenen bu etkinlikle ülkenin dünyaya da tanıtıldığı, bunun kendileri için önemli olduğunu belirten Ünverdi, karşılıklı işbirliğinin geliştirilmesinden gerek halk gerekse ülkenin kazançlı çıkacağını kaydetti.

EKİNCİ

Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı Genel Sekreteri Abdullah Ekinci de, vakfın çalışmaları ve ziyaret amaçlarıyla ilgili bilgi vererek, İslam Dünyası Sivil Toplum Kuruluşları Birliği (İDSB) tarafından düzenlenen 9’uncu Gençlik Buluşması için KKTC’de bulunmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Kıbrıs insanını yakından tanıma ve birlikte çalışma düşüncesiyle düzenlenen bu etkinliğin, KKTC’nin de dünyada bir oyuncu olarak yer alması konusunda güç katacağına inanç belirten Ekinci, kalkınmışlığın hep birlikte sağlanabileceğini anlattı.