“(HAYVANCI-ÇİFTÇİ) TANIMI YAPILMALI, VERİLEN DESTEKLER YERİNE ULAŞMALI”

“YETERLİ TARIMSAL ARAZİ VAR…”

İçişleri Bakanı Teberrüken Uluçay, Mustafa Naimoğulları başkanlığındaki Kıbrıs Türk Hayvancılar Birliği heyetini kabul etti.

İçişleri Bakanlığı’nda saat 14.00’te gerçekleşen kabulde Naimoğullları Bakan Uluçay’a hayvancıların sorunlarıyla ilgili bilgi verdi.

Naimoğulları, organize hayvan bölgeleri, soğuk zincirde yaşanan sorunlar, arazi kiralamalarında sigortalı olma kriteri, su ve elektrik sorunları, girdi maliyetlerinin yüksekliği gibi sorunları aktardı.

Bakan Uluçay da, tarımsal alanların kiralanması uygulamasının başlatıldığı zaman hayvancılardan destek gördüğünü, 90 bin dönüm arazinin kiralanarak 100 bin dönüm arazinin de kiralanmadan kullanıldığını söyledi.

Genç, işsiz ve hayvancılık yapmak isteyenlere yardımcı olabilmek için uygulamanın yapıldığını anlatan Uluçay, artık “hayvancı-çiftçi” tanımının yapılmasını istediklerini, bazı kriterlerin bu nedenle uygulandığını kaydetti.

Uluçay, bu tanımlamanın yapılmasının verilen desteklerin yerine ulaşımı açısından önemli olduğunu ifade ederek, yeni kayıt yaptıracakların da “hayvancı-çiftçi” olarak kayıt olmalarını istedi.

Arazilerin kriterlerle verilmesiyle siyasilerin uhdesinden çıkacağını söyleyen Uluçay, yeterince tarımsal arazi bulunduğunu, 2500 talebin iki katına çıkması halinde bile bir sıkıntı oluşmayacağını belirtti.

Herhangi bir aksaklık çıkmaması için konuyu yakından takip edeceklerini söyleyen Uluçay, hayvancının ayrıca daha fazla destek almasını sağlamayı istediklerini ifade etti.

Uluçay, organize hayvancılık bölgeleri konusunda altyapısı tamamlanabilecek alanlara yönelmek ve daha iyi organize olmak gerektiğini ekledi.