Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ), Türkiye Cumhuriyeti’nin (TC) Kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü ölümünün 85’inci yıl dönümünde DAÜ Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törenle andı.

DAÜ Halkla İlişkiler ve Medya Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, DAÜ Atatürk Araştırma ve Uygulama Merkezi (ATAUM) ile Atatürkçü Düşünce Kulübü organizasyonu ile yapılan törene DAÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Kılıç’ın yanı sıra, rektör yardımcıları, akademik, idari personel ve öğrenciler katıldı.

DAÜ Rektörü Prof. Dr. Kılıç tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunulan törende, DAÜ-ATAUM Başkanı Yrd. Doç. Dr. Turgay Bülent Göktürk tarafından 10 Kasım Bildirisi okundu. Saat 09.05’te saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu.

-Göktürk

Yrd. Doç. Dr. Göktürk konuşmasında, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Atatürk’ün, 57 yıllık kısa ömründe büyük işler başardığını belirterek, Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün başarıları ile dünyada özgürlük meşalesinin önderi olduğunu vurguladı.

Bafra'da Bostancı Beach Restaurant Hizmete Açıldı Bafra'da Bostancı Beach Restaurant Hizmete Açıldı

“Atatürkçü düşünce sistemi dimdik ayaktadır ve Türk milletine bundan sonra da ışık olmaya devam edecektir” diyen Göktürk, bu milletin vazgeçilmez bir parçası olan Kıbrıs Türk halkının da, Mustafa Kemal Atatürk’ün çizgisinde ilerlediğini belirtti.

Kıbrıs Türk halkının, Atatürk’ün uygulamaya koyduğu inkılâp hareketlerini zorlama olmaksızın, eş zamanlı olarak kabul ettiğini ifade eden Göktürk, Kıbrıs Türk halkının, 40 yıl önce kurulan özgür ve bağımsız KKTC ile birlikte Atatürk ilke ve inkılaplarını sonsuza dek yaşatma azim ve kararlılığında olduğunu da her fırsatta gösterdiğini kaydetti.

-Kılıç

DAÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Kılıç da, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün düşüncelerinin yaşamaya devam ettiğini ve sonraki nesillerde de devam edeceğini vurguladı.

Türk halkının Atatürk’ün liderliğinde küllerinden doğan bir Cumhuriyet kurduğunu belirten Kılıç, Mustafa Kemal Atatürk’ün sadece Türkiye’nin değil tüm dünyanın hayranlıkla baktığı bir lider olduğunu ifade etti.

Atatürk’ün sadece askeri dehasıyla değil çağdaşlaşma ve modernleşme yolundaki hedefleri ile de tarihe damga vuran bir lider olduğunu dile getiren Prof. Dr. Kılıç, DAÜ olarak Atatürk’ün çizdiği yolda, bilimin ışığında yürümeye devam edeceklerini söyledi.

Prof. Dr. Kılıç “Atatürk’ün çizdiği yol başarıya giden yoldur. O’nun düşünceleri medeniyete ışık tutan yoldur. Fikirleri bizleri ileriye götürecek ve daha iyi günlere taşıyacak fikirlerdir. Gösterdiği çağdaş ve aydınlık yoldan ayrılmadan bir gelecek inşa etmek üzere onun ilkelerine bağlı kalarak, izinde gitmeye devam edeceğiz” dedi.

Konuşmaların ardından müzik dinletisi sunuldu. Ayrıca, Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. Yılı ve 10 Kasım Anma Etkinlikleri kapsamında ATAUM tarafından DAÜ Rektörlük Binası zemin katta açılan Atatürk Fotoğrafları Sergisi gün boyu ziyaret edilebilecek.