UKÜ’lü Akademisyen Prof. Dr. Karadağ Gençlik Haftası kapsamında mesaj yayımladı   

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin Karadağ, her yıl 14-25 Mayıs tarihleri arasında Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı ile Gençlik Haftası’nın kutlandığını belirterek, özellikle 19 Mayıs 1919’da Kurtuluş Savaşı’nı Samsun’a ayak basarak başlatan Mustafa Kemal Atatürk’ün eyleminin değer ve öneminin her zaman vurgulanması gerektiğini kaydetti.

Birinci Dünya savaşı sonucunda büyük toprak kayıpları yanı sıra neredeyse tüm ülkenin düşman işgâli altında kaldığını anımsatan Prof. Dr. Karadağ, tüm umutların tükendiği, teslimiyetin acı bir yazgı olarak kabullenildiği bir süreçte Mustafa Kemal Atatürk’ün tarihte eşi görülmemiş bir cesaret ve kararlılıkla milli mücadeleye giriştiğini belirtti.

Mustafa Kemal’in en yakın arkadaşlarının dahi kaygılı desteklerinin yanında gerçek bir lidere mahsus tutum ve aksiyonla milletini tutsaklıktan özgürlüğe ulaştırma kararlılığı gösterdiğini aktaran Prof. Dr. Karadağ, “19 Mayıs tüm mazlum milletlerin esaret ve emperyalizme başkaldırışlarının simgesel bir tarihidir” dedi.  

Mustafa Kemal’in düşmanların üstün güçlerine vatan sevgisi ve milli dayanışmayla karşı çıkılabileceğine inandığını dile getiren Prof. Dr. Metin Karadağ, en çok güvendiği kesimin ise gençler olduğuna dikkat çekti.

Atatürk’ün özgürlüğe âşık yurtsever gençlerin enerjisini tüm topluma yaymasını bilen bir önder olduğunun kaydeden Prof. Dr. Karadağ, İzmir’de istilacıları denize döktüğünü ve bağımsızlık bayrağını dalgalandırdığını hatırlattı. Karadağ, “Bu utkunun gerçek sahibi ve emanetçisi olarak gördüğü gençliğin salt bu haftada değil, tüm zamanlarda Atatürk’ü sürekli kalplerinde ve zihinlerinde yaşatmaları, gelecek için temel koşuldur” dedi.