Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) Öğrenci Gelişim ve Danışma Merkezi (ÖGDM)’ne bağlı Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Merkezi (PDAREM) tarafından öğrencilere yönelik Trafik Oryantasyon Eğitimi düzenlendi.

Çevik Uraz Merkezi, Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen eğitimde Akademisyen Doç. Dr. Mehmet Zeki Avcı, Trafik Kazalarını Önleme Derneği Trafik Eğitmenleri Nesil Garanti Özön ve Vedia Ateş öğrencileri bilgilendirdiler.  

Etkinlikte konuşan Doç. Dr. Mehmet Zeki Avcı, yolların sürat yapmak için tasarlanmadığını belirterek, süratli araç kullanmanın kazalara sebebiyet verdiğini açıkladı.

Süratli araç kullanımı yanı sıra alkollü araç kullanımı konusunda da bilgi veren Doç. Dr. Avcı, sürücülerin yanında bulunan kişilerin bu konuda aracı kullanan kişileri uyarması gerektiğini kaydetti.

Etkinlikte konuşan Trafik Eğitmeni Vedia Ateş, Kıbrıs’ta bulunan öğrencilerin yoğunluğuna dikkat çekerek, sağ direksiyon araç kullanılan bir yerden gelen öğrencilerin trafikteki farkındalıklarını yükseltmeleri gerektiğini ifade etti.

Trafik Kazalarını Önleme Derneği Trafik Eğitmeni Nesil Garanti Özön ise Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti trafik kurallarına dikkat çekti. Yollardaki çizgiler, levhalar ve çemberler ile ilgili detaylı bilgi verdi. Özön, trafik kazalarının önlenmesi amacıyla böylesi bilgilendirici etkinliklerin sayılarının artırılmasının önemli olduğunu da dile getirdi.

Üniversiteler dışında askeri birlikler için de trafik eğitimi verildiğini aktaran Özön, dernek olarak trafik kazalarını önlemek için gerek öğrenciler gerekse de vatandaşlara ulaşarak, eğitim vermeye devam edeceklerini açıkladı.

Görüntü ve videolarla konuşmaların desteklendiği etkinlik, konuşmacılara teşekkür belgelerinin takdimi ile son buldu.