Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) Öğrenci Gelişim ve Danışma Merkezi (ÖGDM) bünyesinde yer alan Rehberlik ve Psikolojik Danışma Kulübü ile Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Merkezi (PDAREM), Kıbrıs Türk İnsan Hakları Vakfı ile Lefkoşa Türk Belediyesi’ne bağlı Kadın Sığınma Evi işbirliğinde kadına yönelik ev içi şiddet konusunda bir panel düzenliyor.

UKÜ Çevik Uraz Merkezi, Konferans Salonu’nda gerçekleştirilecek panel, 25 Kasım Pazartesi günü saat 14.30’da başlayacak.

“Kadına Yönelik Ev İçi Şiddetin Farklı Boyutları” başlıklı panelin moderatörlüğünü yürütecek olan Rehberlik ve Psikolojik Danışma Kulübü akademik danışmanı Yrd. Doç. Dr. Şerife Özbiler amaçlarının toplumsal cinsiyet eşitsizliğinin bir sonucu olarak, kadına yönelik ev içi şiddet konusuna dikkat çekmek olduğunu açıkladı.

Kadına yönelik ev içi şiddet konusunda farkındalık kazandırmayı amaçladıklarını aktaran Özbiler, panelde Kıbrıs Türk İnsan Hakları Vakfı’ndan Avukat Çise Atlas’ın, Lefkoşa Türk Belediyesi’ne bağlı Kadın Sığınma Evinden Ömür Yılmaz’ın ve Etki Psikoterapi Merkezi Uzman Psikoloğu Gözde Pehlivan’ın birer konuşma yapacaklarını da kaydetti.

UKÜ kampüs alanında “Kadına Yönelik Ev İçi Şiddetin Farklı Boyutları” paneli yanı sıra PDAREM psikologlarının bilgilendirici farkındalık çalışmaları da eşzamanlı olarak devam edecek.

UKÜ Sosyal Aktivite Alanı ile Break Point önünde düzenlenecek farkındalık aktiviteleri 16.00-17.00 saatleri arasında broşür dağıtımı ile birlikte gerçekleştirilecek.