5 öğrenci arasında çıkan kavga sonucu 3 doğu kökenli öğrencinin polis tarafından gözaltına alınmasına tepki gösteren 150 kişilik grup, taşlarla sopalarla UKÜ’ye yürüdü. Ayaklanan grup kampüste dehşet saçtı, önlerine çıkan birçok öğrenciyi darp etti ve kampüsteki, kafenin camını kırdı. Kafasına taş isabet eden bir öğrencinin ise kafatasında çatlak oluştu, hastanede tedavi altına alındı.

Kafasına 8 dikiş atılan öğrencinin yoğun bakımda olduğu öğrenildi. Kampüsü cehenneme çeviren ayaklanma kalabalık polis ekibi tarafından 3 saatte bastırıldı. Olaya karışan 5 kişi tutuklanırken, polis 20 kişinin aranmakta olduğunu açıkladı. Polis açıklamasının ardından akşam saatlerinde ayaklanmaya karışan 7 öğrenci daha gözaltına alındı. Öğrencilerin bugün mahkemeye çıkarılması bekleniyor.

5 KİŞİLİK KAVGA,150 KİŞİLİK AYAKLANMAYA DÖNDÜ

Haspolat’ta faaliyet gösteren Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi kampüsü dün gece Doğu kökenli öğrenciler ile ülkücü olduğu iddia edilen öğrencilerin kavgası yüzünden cehenneme döndü. Gece yarısından sabaha kadar polisin uzun süren uğraşları sonucu yatıştırılan ayaklanma iddialara göre şöyle başladı. Onur Çakır, Kaan Çelik Yalın ve Nejat Gültekin isimli üniversite öğrencileri, okul kampüsünde kendi bünyelerinde çıkardıkları sol görüşlü haftalık gazeteyi dağıtıyordu. 3 öğrenci, okul kampüsünde gazete dağıtırken, Ali Muhsin bereket ve Ali Mert Yıldırım isimli ülkücü oldukları iddia edilen öğrencilerin tepkisi ile karşılaştı. İki grup arasında sözlü tartışma ve ardından kavga çıktı. Çıkan kavgada Onur Çakır, Kaan Çelik Yalın ve Nejat Gültekin, Ali Muhsin bereket ile Ali Mert Yıldırım’ı darp etti.

DEHŞET YÜRÜYÜŞÜ

Kavga olayının polise bildirilmesi üzerine Onur Çakır, Kaan Çelik Yalın ve Nejat Gültekin gözaltına alındı. Bunun üzerine tutuklamaların haksız olduğunu iddia eden Yakındoğu Üniversitesi ile UKÜ’de okuyan yaklaşık 150 kişilik öğrenci grubu toplanarak, okul kampüsüne yürüdü. Öğrenciler, Kürtçe ve Türkçe , “Çok yaşa Apo” şeklinde sloganlar attı ve okulda önlerine çıkan birçok öğrenciyi darp etti.

TAŞ, SOPA VE KAOS

Taş ve sopalarla okulda terör estiren grup, okul içerisindeki kafenin camını kırdı. Grubun attığı taşlardan dolayı 3 öğrenci yaralandı, kafasına isabet eden Arda Güç isimli öğrencinin kafatasında çatlak oluştu. Ayrıca okul içerisinde park halinde olan birçok araç grubun saldırı yüzünden hasar gördü.

GÜN BOYU GERGİNLİK

Kampüste saat 01.30 sıralarında başlayan öğrenci ayaklanması kalabalık bir polis ekibinin uğraşları sonucu saat 04.00 sıralarında bastırıldı. Olaya karışan 5 öğrenci gözaltına alınırken, gerginlik dün Lefkoşa sokaklarına da taşındı. Doğu kökenli öğrenci grupları, araçlarıyla konvoy oluşturup Hamitköy ve Girne Kapısı bölgesinde tur attı. Polis, kavganın daha da büyümemesi için hem okulda hem de sokakta önlem aldı.

SUÇLAR KABARIK

Gözaltına alınan Onur Çakır, Kaan Çelik Yalın ve Nejat Gültekin aleyhinde, sarhoşluk, rahatsızlık ve ciddi darp” suçlarından, Recep Çınar ile Şahin Çapa aleyhinde ise ayaklanma, ciddi darp, vahim zarar, kanunsuz topluluk oluşturma, kasti hasar, tecavüzi alet taşıma ve rahatsızlık” suçlarından dolayı soruşturma başlatıldı. Gözaltına olan tüm zanlılar dün tutukluluk istemi ile Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.

POLİS, “ARKADAŞLARI TUTUKLANINCA AYAKLANDILAR”

Polis zanlılar aleyhindeki iddiaları ve mesele ile ilgili olguları aktardı. Polis,24 Kasım 2012 tarihinde, zanlılar Onur Çakır, Kaan Çelik Yalın ve Nejat Gültekin’in kendilerine selam vermedikleri gerekçesi ile Ali Muhsin bereket ve Ali Mert Yıldırım’ı darp ettiklerini ileri sürdü. Zanlıların gözaltına alındığını belirten polis, olayın hemen ardından , 'arkadaşları polis tarafından tutuklandığı' gerekçesiyle kimlikleri henüz tespit edilemeyen 150 kişilik öğrenci grubunun, kanunsuz olarak toplanıp “Apo ölmeyecek, Bıjı (çok yaşa)Apo ve yaşasın Yakındoğu” diye slogan atıp UKÜ’ye yürüdüğünü söyledi.

KAFENİN CAMINI KIRDILAR

Polis, kanunsuz grup oluşturan doğu kökenli öğrencilerin tasarrufunda bulunan taş ve sopalar ile eylemlerine devam edip ayaklandığını belirtti. Grubun taş ve sopalar ile okul içerinde faaliyet gösteren 'Mr. Bird' isimli iş yerinin camlarını kasten kırıp hasara uğrattığını belirten polis, grubun önlerine çıkan birçok öğrenciyi darp ettiğini, öğrencilerden Arda Güç'ün başına aldığı darbelerden dolayı vahim zarara uğradığını açıkladı. Polis, Arda Güç’ün Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Hastanesi’ne kaldırıldığını, Nöroloji servisinde tedavi altına alındığını ve kafatası çatladığına dair teşhis konulduğunu belirtti.

BİRÇOK ARAÇ HASAR GÖRDÜ

Polis, ayaklanma sırasında okuldaki birçok aracın hasara uğratıldığını açıkladı. Olayla ilgili 20 kişinin arandığını, şikâyetçilerin ifadelerine başvurulacağını ve kamera görüntülerinin inceleneceğini söyleyen polis, tüm zanlıların 3 gün süreyle poliste tutuklu kalmasını talep etti.

MAHKEME TUTUKLULUK KARARI VERDİ

Aktarılan olguları değerlendiren mahkeme aleyhlerinde “sarhoşluk, rahatsızlık ve ciddi darp” suçlarından soruşturma başlatılan zanlılar Onur Çakır, Kaan Çelik Yalın ve Nejat Gültekin’in 2 gün,“ayaklanma, ciddi darp, vahim zarar, kanunsuz topluluk oluşturma, kasti hasar, tecavüzi alet taşıma ve rahatsızlık” suçlarından dolayı tutuklu kalmaları istenen Recep Çınar ile Şahin Çapa’nın 3 gün süreyle poliste tutuklu kalmasına karar verdi.

 Star Kıbrıs