Prof. Dr. Mehmetçik, Tıp Bayramı’nın 14 Mart 1919’dan bu yana kutlandığını hatırlatarak, söz konusu günün işgal altındaki İstanbul’da en zorlu ve en kutsal mesleklerini icra eden doktorların yurt savunma hareketi olarak ortaya çıktığını kaydetti.

UKÜ Tıp Fakültesi’nin kuruluşunun ilk yılında 14 Mart Tıp Bayramı’nı büyük bir gurur ve heyecanla kutladığını da sözlerine ekleyen Mehmetçik, “Böylesi kutsal bir görev için sağlık alanında değerli hekimler yetiştirmek fakültemizin en büyük amacıdır” ifadesini kullandı.

Prof. Dr. Mehmetçik, beyaz önlüğün hekimlik mesleği için dürüstlüğün, aydınlığın, asaletin, saflığın, bilgeliğin, alçak gönüllü olmanın, sorumluluğun ve tüm insanlara hizmet vermenin bir sembolü olduğunu dile getirerek, “İnsana ve insanlığa değer veren, tarihi, insanlık tarihi ile başlayan, köklü ve şerefli mesleklerinden birini yerine getirecek olan hekimlerin yetiştirilmesi için UKÜ Tıp Fakültesi olarak bu yıl eğitime başlamanın sevincini yaşamaktayız” dedi.

Sağlıklı bir yaşamın, her insanın temel hakkı olduğunun altını çizen Mehmetçik, “Sağlık hizmetlerinin en üst seviyeye çıkartılması ve toplum sağlığının güvence altına alınması sosyal devlet anlayışının gereği olmalıdır” şeklinde konuştu.

Prof. Dr. Mehmetçik açıklamasında, sadece hastalıkların tedavi edilmesinde değil, aynı zamanda halk sağlığı, sağlıklı yaşam konusunda da toplumların bilinçlendirilmesinin önemine vurgu yaparak, insanı yaşatmayı ve insanın acısını azaltmayı, insanlığa daha nitelikli bir hayat sunmayı hedef edinen ve mesleğini büyük bir özveriyle yerine getiren tıp çalışanlarının 14 Mart Tıp bayramlarını kutladı.