UKÜ Çevik Uraz Merkezi Konferans Salonunda, 13 Kasım Çarşamba günü, saat 11.00’de yer alacak etkinlikte, Uğur Dündar’ın meslekte 50 yılını konu alan belgesel gösterimi yapılarak, ardından öğrencilerle söyleşi gerçekleştirilecek.

Yönetmenliğini Gökmen Ulu’nun, müziklerini ise Fazıl Say ve Can Attila’nın yaptığı “Uğur Dündar: Usta Gazetecinin Sıradışı Serüveni” adlı belgeselde Uğur Dündar’ın kısa kesitlerle çocukluğu, gençliği ve okul yılları, ağırlıklı olarak mesleki nitelikleri ile karakteristik özellikleri anlatılıyor.

Büyük beğeni toplayan İzmir, İstanbul ve Ankara’daki galaların ardından Türkiye’de gösterimlerine devam edilen belgeselde, Dündar’ın çarpıcı haberleri ve televizyon yayınlarından örnekleri de yer alıyor.

Belgeselin anlatıcıları arasında Müjdat Gezen, Haluk Şahin, Yılmaz Özdil, Metin Akpınar, Bekir Coşkun, İlker Başbuğ, Aziz Yıldırım, Halit Kıvanç, Güneş Tecelli, Emin Çölaşan, Ferda Öngün, Mustafa Hoş, Sedef Kabaş, Mine Özbek, Orhan Baykal, Murat Ergün, Umur Bugay, Ayşenur Arslan gibi tanınmış isimler bulunuyor.