Ukrayna yolu açıldı

Kucağındaki 17 aylık bebekle kaçak olarak Kuzey Kıbrıs'a gelen Svetlana'nın pasaportlarının sahte olmadığı anlaşıldı ve ihraç işlemleri başladı.

Kucağındaki 17 aylık bebeği ile kaçak yollardan Kuzey Kıbrıs'a geçtiği sırada yakalanan son olarak sahte passport düzenleme suçunu işlediği iddiası ile tutuklanan Svetlana Bezpiatalia'nın pasaportlarının sahte olmadığı anlaşıldı.

Güney'den KKTC'ye geçmek istediği sırada yakalanan yargılanarak 7 bin TL para cezasına çarptırılan ancak sahte passport düzenlediğine ilişkin şikayet üzerine geçtiğimiz Cuma günü yeniden mahkeme huzuruna çıkarılarak hakında 3 gün tutukluluk temin edilen Ukrayna uyruklu Svetlana hakkındaki suçlamaların gerçeği yansıtmadığı ortaya çıktı.

Yapılan incelemeler sonucu pasportların sahte olmadığının belirlenmesi ile hakkındaki suçlamalardan kurtulan Ukrayna uyruklu kadının hangi ülkeye ihraç edileceği belirsizliğini koruyor.

Bugün ihraç edilebilir...

Öte yandna Gazimağusa polis müdürlüğünde 17 aylık Sophia bebek ile bekletilen Svetlana için polis olağan üstü önlemler aldı.

Çocuğun kaçırılma ihtimaline karşı müdürlük binası önünde geniş güvenlik önlemleri alan polisler dün gece sabaha kadar müdürlük civarında kuş uçurtmadı.

Genç kadın ve bebeğinin bugün ihraç edilmesi beklenirken iddialara göre genç kadının ülkesi olan Ukrayna'ya ihraç edilmesinin daha kuvvetli ihtimal olduğu belirtiliyor.

Diyalog