Ercan Havaalanı’nda uçuş trafiği geçtiğimiz yılın aynı sezonuna oranla yüzde 8 arttı. TT Airport Genel Müdürü Serhat Özçelik, Ercan’da uçak yoğunluklarının aynı anda olması ve binanın vermiş olduğu fiziki olumsuzluklar nedeni ile kısa süreli sıkışıklıklar yaşanabileceğine dikkat çekti. Özçelik, otopark ile ilgili geliştirme projeleri olduğunu ve bu projeyle ilgili bakanlıkla görüşme içerisinde olduklarını belirtti
Taş Yapı Şirketi’nin ihalesini kazandığı Ercan Havaalanı’nda turizm sezonunun yaşanmasıyla birlikte yolcu giriş çıkışlarında da artış yaşanıyor. Uçuş trafiğinin artması, bazı sıkıntıları da beraberinde getirdi. TT Airport Genel Müdürü Serhat Özçelik, uçuş trafiğinde büyük bir yoğunluğun yaşandığını, ancak bu yoğunluğun yaşandığı anlarda gerekli tüm tedbirleri aldıklarını ve yolcuların rahat şekilde bekletilmeden işlemlerinin yapılmasını sağladıklarını belirtti. TT havalimanı işletmeciliği inşaat sanayi ve ticaret şirketi LTD Genel Müdür Serhat Özçelik havaalanı içerisindeki otoparkta da düzenlemeler yapıldığını kaydederek, buna bağlı olarak bir takım sorunların yaşandığını ve çalışmaların hızlıca devam etmesinden dolayı bu sorunun da ortadan kaldırılacağını ekledi.

“Uçuş trafiğinde yüzde 8’lik artış var”

TT Havalimanı İşletmeciliği İnşaat Sanayi ve Ticaret Şirketi Ltd. Genel Müdür Serhat Özçelik, sezon olarak Türkiye ve Avrupa’da olduğu gibi KKTC’de de uçuş trafiğinde yüksek sezonun yaşandığını belirtti. Yaşanan bu yüksek sezondan KKTC’nin de payına düşeni aldığını ifade eden Özçelik, KKTC uçuş trafiğinde geçtiğimiz yılın aynı sezonuna oranla yüzde 8’lik bir artış yaşandığına dikkat çekti. Özçelik, yaşanan bu yoğunluğa bağlı olarak da x-ray cihazlarında ve pasaport kontrol noktalarında Polis Genel Müdürlüğü ile çalışmalar yapılarak gerekli tüm önlemlerin alındığını ifade ederek, “Uçak yoğunluklarının aynı anda olması ve binanın vermiş olduğu fiziki olumsuzluklar nedeniyle kısa süreli sıkışıklıklar yaşanıyor” dedi. Özçelik, başka havaalanlarına kıyasla Ercan’da yolcu bekleme süresinin son derece kısa olduğunu vurguladı.

“CAS kendi isteği ile ayrıldı”

Öte yandan Cyprus Airport Services (CAS) şirketinin devreden çıkarılması ile ilgili söylemlere de açıklık getiren Özçelik, CAS firmasının devreden çıkmasında TT Airport Şirketi’nin bir bağlantısının olmadığını ifade etti. “CAS şirketi devreden çıkarılmadı kendi isteği ile ayrıldı” diyen Özçelik, söz konusu şirketin 27 Temmuz itibarı ile faaliyetlerini durduracağını kaydetti. CAS şirketinin faaliyetlerini durdurma kararı almasının ardından hizmette aksama meydana geldiğini belirten Özçelik, CAS şirketi yetkililerinin ve devletin konu ile ilgili önlemler aldığını kaydetti. İstanbul Handling Şirketi’nin CAS şirketinin bırakacağı görevi devralacağını belirten Özçelik, İstanbul Handling şirketinin hizmet verecek personellere eğitim verme aşamasında olduğunu kaydetti.

“Proje hayata geçirilecek”

Ercan Havaalanı içerisinde bulunan otopark ile ilgili sorunlara da değinen Özçelik, girişte bulunan mekanizmaların bir dönem arızalandığını, ancak şu an için bir sorunları olmadığını vurguladı. Otoparkla ilgili geliştirme projeleri olduğunu ve bu projeyle ilgili, bakanlıkla görüşme içerisinde olduklarını belirten Özçelik, önümüzdeki günlerde otopark geliştirme projesinin hayata geçirileceğini açıkladı.