Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Sekreter Yardımcısı Güner Göktuğ, Cumhuriyetçi Türk Partisi Birleşik Güçler’in (CTP-BG), yalan haberler ve dedikodularla, partilerinin  gücünü zayıflatmaya çalıştığını ileri sürdü.


Göktuğ yaptığı yazılı açıklamada, “İktidarında ekonomik açılımı, refahı sağlayamayan, maaşları dahi ödeyemeyen bu yüzden iktidarı terk ettiğini açıklayan CTP’nin” ne erken, ne esas seçim sonrasında halka vereceği hiçbir şey olmadığını savundu.


2009’da seçimlere daha bir yıl kala “iktidarı, bırakıp kaçan CTP’nin kendi internet sitesinde erken seçim gerekçesini “ekonomide yaşanan daralma” ve “hükümetin maaş ödemelerinde yaşadığı zorluklar” olarak açıkladığını ifade eden Göktuğ, CTP-BG’yi, “teslimiyetçi sicillerini” gözden geçirmeye davet etti.


Göktuğ, UBP’nin Kıbrıs Türk halkının hizmetinde olduğunu, gücünü halktan aldığını belirterek, UBP’nin tek yürek olduğunu vurguladı.


Göktuğ açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Kıbrıs Türk halkının kendi kendini yönetme hakkını reddeden, halkımızın kurduğu KKTC Devleti’ni reddeden, kendi kendine bile güvenmeyen, halkın kurtuluşunu KKTC Devleti’nin tasfiye edilmesinde ve Birleşik Kıbrıs’ın kurulmasında gören CTP’dir. İktidarda olduğu süre içinde Devleti soyanlara göz yuman yandaşlarına haksız çıkar sağlayan, halkın alın terini sömüren CTP’dir. Kıbrıs Türk halkının ‘Bağımsızlık’ doğrultusunda tecelli eden iradesini tanımayan, her sıkıntıdan kurtulmanın yolunu ille de Rum’la işbirliğinde gören, işbirlikçi, CTP’dir. Anavatan Türkiye’yi irademize müdahale ediyor yalanları ile suçlayan, öte yandan emperyalizmin işbirlikçiliğini ve maşalığını yapan CTP’dir.”