TAÇOY’DAN ERTUĞRULOĞLU’NA TEPKİ

“ERTUĞRULOĞLU’NUN İKİ YILLIK UBP GENEL BAŞKANLIĞI SÜRESİNCE KİMLERLE ÇALIŞTIĞI, NASIL BİR YAPI OLUŞTURDUĞU, KİMLERLE NASIL BAĞLANTI KURDUĞU ARAŞTIRILIRSA KİMİN NE OLDUĞU DAHA İYİ ANLAŞILACAKTIR”

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Milletvekili Hasan Taçoy, UBP Milletvekili Tahsin Ertuğruloğlu’nu, “yalan, yanlış bir şekilde UBP içinde bir çıkar odağı, bir Eroğlu Hanedanı olduğunu iddia etmek ve kendilerini buna bağlı kişiler olarak göstermeye çalışmakla” suçladı.

Taçoy, “Sayın Ertuğruloğlu’nun iki yıllık UBP Genel Başkanlığı süresince kimlerle çalıştığı, nasıl bir yapı oluşturduğu, kimlerle nasıl bağlantı kurduğu araştırılırsa, kimin ne olduğu daha iyi anlaşılacaktır” dedi.

Hasan Taçoy yaptığı yazılı açıklamada, “UBP’ye hiç ihanet etmeyen birisi olarak UBP hakkında Tahsin Ertuğruloğlu’ndan daha çok konuşma hakkı olduğuna inandığını, Ertuğruloğlu sokak ağzı ile UBP’nin değerlerine saldırmayı sürdürdüğü sürece kendisine layık olduğu şekilde cevap verileceğini” belirtti.

Ertuğruloğlu’nun, kendisini “hezimeti, yenilgiyi hazmedememekle” itham ettiğini savunan Taçoy, “Cumhurbaşkanlığı, Parti Genel Başkanlığı seçimini kaybeden ve öteden beri hazım problemi yaşadığı siyasi kulislerde hep ifade edilen Sayın Ertuğruloğlu’nun ta kendisidir” ifadelerine yer verdi.

Hasan Taçoy açıklamasında şunları kaydetti:

“Tahsin Ertuğruloğlu UBP’ye ihanet etmiş birisidir. 2010 Cumhurbaşkanlığı seçiminde UBP yetkili kurullarının kararının aksini yapmış, CTP, TDP ve ÖRP’nin desteklediği Mehmet Ali Talat’ın kazanması için kendisi aday olmuştur.

Bir hafta içinde attığı imzayı unutmuş bir Ankara ziyaretinden sonra birden bire renk değiştirerek ihanet yoluna girmiş, doğal olarak partiden atılmıştır.

Şimdi tartışmalı bir şekilde partiye dönmüştür ve kaldığı yerden UBP’yi bugünlere getiren başlıca değerlerimize saldırmaya devam etmekte, UBP’liler ve Halkımızın beş yıl için göreve seçtiği Cumhurbaşkanımızı yıpratma çabalarını nafile bir şekilde misyonu gereği sürdürmektedir.

Sayın Tahsin Ertuğruloğlu’nun UBP’ye Sayın Eroğlu’nun atadığı Başbakanlık Müsteşarı olarak adım atışı, onun kontenjanından üst sıralardan milletvekili adayı olarak kaybetmesi, biz muhalefette partiyi ayakta tutmak için çırpınırken Başta İrsen Küçük olmak üzere; aldığı bursla bir yıl Amerika Birleşik Devletleri’ne gidişi, Sayın Eroğlu tarafından tekrar Başbakanlık Müsteşarı yapılması, Sayın Eroğlu’nun Milletvekili seçilmesi için kendisine yaptığı yardımlar, Sayın Eroğlu’nun prensi olarak anılması, sürekli Sayın Eroğlu’nun evine gitmesi hala hafızalarımızdadır. Hal böyleyken Sayın Ertuğruloğlu’nun  çıkıp bizleri rencide edecek şekilde yakıştırmalar yapması tam anlamıyla bir kendini bilmezliktir.”

Plandan projeden bahseden Tahsin Ertuğruloğlu’nun, ne Bakanlığı, ne de UBP Genel Başkanlığı dönemlerinde ortaya bir proje ya da doğru dürüst icraat koyamadığını da iddia eden Taçoy, “Sayın Ertuğruloğlu’nu ağzından çıkanları, kaleminden kağıda dökülenleri ölçerek, tartarak ortaya koymaya davet ediyor, meydanı boş bırakmayacağımı, her açıklamasına yanıt vereceğimi yineliyorum” dedi.