OY VERME İŞLEMİ BAŞLADI; 21.00’E KADAR DEVAM EDECEK

1427 DELEGE BAŞKAN, PARTİ MECLİSİ VE YÜKSEK DİSİPLİN KURULU ÜYESİ İÇİN OY KULLANIYOR

Ulusal Birlik Partisi’nin (UBP) 19. Olağan Kurultayı’nda saat 16.45’te oy verme işlemi başladı. Bin 427 delegenin oy hakkı bulunduğu kurultayda oy verme işlemi saat 21.00’e kadar sürecek.

Konuşmaların arından UBP 19. Olağan Kurultayı’na gelen mesajlar okundu. Kurultaya Türkiye Başbakanı AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, DSP Genel Başkanı Masum Türker, TDP Genel Başkanı Mehmet Çakıcı mesaj gönderdi.

Mesajların okunmasının ardından mali raporu UBP saymanı, İçişleri ve Yerel Yönetimler Bakanı, İskele Milletvekili Nazım Çavuşoğlu okudu ve rapor onaylandı.

Karar tasarısı olmadığı için komisyonlar oluşturulmadığından daha sonra oy verme işlemi için hazırlıklar başladı. Ancak delegelerin panoların önüne yığılması yüzünden sık sık anonslar yapıldı ve 4 saat sürecek oy verme işlemi gecikmeli başladı.

Divan  Başkanı Hüseyin Özgürgün, oy vereceklerin kimlik ibraz etmesinin şart olduğunu söyledi. Özgürgün, oy verme kabininde cep telefonuyla girmenin de yasak olduğunu belirterek, aksi davrananların tespiti halinde, oylarının geçersiz sayılacağını açıkladı.

Parti meclisi için 107 adayın yarışacağı kurultayda, Lefkoşa’dan 367, Gazimağusa’dan 331, Girne’den 315, Güzelyurt’tan 218 ve İskele’den 196 olmak üzere toplam bin 427 delegenin oy kullanma hakkı bulunuyor.

Kurultayda, 7 adaylı yüksek disiplin kuruluna 5 kişi seçilecek. Merkez Denetçileri için ise sadece iki kişi aday olduğundan seçime gidilmiyor.

Parti Meclisi için, Lefkoşa’dan 28 adaydan 16’sı, Gazimağusa’dan 31 adaydan 13’ü, Girne’den 21 adaydan 9’u, Güzelyurt’tan 14 adaydan 6’sı ve İskele’den 13 adaydan 6’sı seçilecek.