UBP’nin 19. Olağan Kurultayı, başkan adayları Ahmet Kaşif ve İrsen Küçük  ile ardından Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun salona girmelerinin ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı’yla başladı.

SALONA İLK GİREN ADAY KAŞİF OLDU; ARDINDAN KÜÇÜK SALONA GELDİ… HER İKİ ADAY DA COŞKUYLA KARŞILANDI

CUMHURBAŞKANI EROĞLU VE EŞİ MERAL EROĞLU DA KURULTAYIN KONUKLARI ARASINDA

UBP’nin 19. Olağan Kurultayı, başkan adayları Ahmet Kaşif ve İrsen Küçük  ile ardından Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun salona girmelerinin ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı’yla başladı.

Kurultay, Dışişleri Bakanı, UBP Lefkoşa Milletvekili Hüseyin Özgürgün başkanlığındaki divan tarafından yönetiliyor.

Lefkoşa’da Atatürk Spor Salonu’nda yer alan kurultayda, salona ilk giren başkan adayı Gazimağusa Milletvekili Ahmet Kaşif oldu.

Saat 11.35’te “Başbakan Kaşif” sloganlarıyla giren Kaşif ve destekçileri salonu turlayarak delegeleri selamladı. Bu sırada turuncu-beyaz konfetiler atıldı. Kaşif’e eşi ve kendisini destekleyen milletvekilleriyle delegeler eşlik etti.

Ellerinde Kaşif’in fotoğrafının bulunduğu bayraklar ve KKTC bayrakları taşıyan coşkulu kalabalık daha sonra salondaki yerlerini aldı.

Saat 11.45’te ise yine coşkulu bir şekilde UBP Genel Başkanı, Başbakan ve Genel Başkan adayı İrsen Küçük Atatürk Spor Salonu’na girdi.

Turuncu UBP bayrakları, KKTC-TC bayrakları ve İrsen Küçük fotoğraflı bayraklar taşıyan Küçük taraftarları, “Başbakan Küçük” sloganları attı. Konfetiler, marşlar, sloganlarla salondaki delegeleri selamlayan İrsen Küçük bir ara taraftarlarının omuzlarına alındı. Küçük ile birlikte eşi Gülin Küçük ve destekleyen bakan ve milletvekilleri de salona girdi. Küçük ve eşi, delegelere kırmızı-beyaz karanfiller attı.

“Küçük nerede, biz oradayız”, “UBP seninle gurur duyuyor”, “Gençlik seninle gurur duyuyor” gibi sloganlar atan Küçük taraftarları, daha sonra salondaki yerlerini aldı.

Saat 12.12’de ise Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ve eşi Meral Eroğlu kurultay salonuna girdi. Salonda yürüyerek delegeleri selamlayan Eroğlu, “UBP senle gurur duyuyor” sloganlarıyla yerini aldı.

Cumhurbaşkanı Eroğlu, salona girişinde gazetecilerin değerlendirme istemesi üzerine kurultayın ülkeye ve UBP’ye hayırlı olmasın diledi. Eroğlu, “Dileğim kurultaydan sonra herkesin kucaklaşması” dedi.

ATALAY DAHA SONRA GELDİ

Türkiye Adalet Bakanı Sadullah Ergin, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Salih Kapusuz ve Süleyman Soylu, Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, DP Genel Başkanı Serdar Denktaş, DGP Genel Başkanı Tahsin Ertuğruloğlu, ÖRP Genel Sekreteri Ramazan Özçelik konuklar arasında bulunuyor. Türkiye Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, ilerleyen saatlerde kurultaya katıldı.

DGP Genel Başkanı Tahsin Ertuğruloğlu, salona girerken bir gazetecinin sorusu üzerine “Ben 2 yıl önce de söyledim, şartlar oluştuğunda UBP’ye döneceğim” dedi.

Kurultay saat 12.30’da saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı okunmasıyla resmen başladı.

ÖZGÜRGÜN DİVAN BAŞKANI

Daha sonra UBP Genel Sekteri Fuat Namsoy konuşma yapmak üzere kürsüye geldi. Namsoy’un uzlaşıyla belirlendiğini söylediği Divan Başkanlığı’na Hüseyin Özgürgün’ün, üyeliklere de Zorlu Töre, Savaş Atakan, İlker Edip ve Teoman Kuran’ın getirilmesi önerisi oybirliğiyle kabul edildi.