UBP'deki kurultay yarışı devam ederken, rakipler arası kurultay çalışmaları da kızışıyor. Ulusal Birlik Partisi, Türkiye’nin ünlü reklam ajanlarının biriyle yarım milyon sterlinlik reklam kampanyasına başlıyor. Kampanyada, Başbakan İrsen Küçük’ün açıkladığı “BÜYÜK UBP” konsepti işlenecek. Kurultayın hemen öncesinde başlaması planlanan yarım milyon sterlinlik reklam kampanyasında ana mesajın, “KKTC’yi geleceğe taşıyan lider İrsen Küçük” olduğu konuşuluyor. Türkiye’nin ünlü ajansının üst düzey yöneticileriyle uzun soluklu toplantılarda, İstanbul’daki yaratıcı ekibin çalışmaları için gerekli donelerin belirlenmesine çalışılıyor.


YARIM MİLYON STERLİNLİK ŞOV

Ajans toplantılarında UBP’yi İrsen Küçük’ün en yakın çalışma arkadaşı Başbakanlık Müsteşarı Hüda Aksoy ve  Maliye Bakanı Ersin Tatar’ın iletişim çalışmalarını koordine eden, eski reklamcılardan Mimar Ezcan Özsoy’un temsil ettiği öğrenildi. Özsoy’un söz konusu ajansla geçmişten çok sıcak ilişkileri olan Turgay Avcı ve ekibiyle sık sık görüştüğü son günlerde basında yer bulan haberler arasında dikkatleri çekiyordu. Küçük bir grup gazeteciyle dün yediği yemekte, partiden ayrılan ÖRP Genel Başkanı ve Gazimağusa milletvekili Turgay Avcı ve DGP Genel Başkanı Lefkoşa Milletvekili Tahsin Erturğuloğlu’nun dönüşlerine de yeşil ışık yakmıştı. Kulislerde söz konusu ajansın, ÖRP’nin koalisyon ortağı olduğu dönemde 2.7 trilyonluk turizm kampanyasını yürüten ajans olduğu konuşuluyor.


Sayıştay soruşturmuştu!

 

Ekonomi ve Turizm Bakanlığı ile Öykü Reklam Hizmetleri Ltd. Şti. arasında 3 Nisan 2008 tarihinde imzalanan “Reklam ve Tanıtım Kampanyası Protokolü”nün aslı kayıp. Devletin reklam hizmetleri için imzaladığı 2.738.895,75 TL tutarındaki hizmet alımıyla ilgili sözleşmenin kayıp olduğu Sayıştay denetimlerinde ortaya çıktı. Sayıştay’ın denetim raporunda olay şu ifadelerle yer alıyor: “Tarafımıza sunulamaması nedeniyle anılan protokolün pullanıp pullanmadığı tespit edilememiştir. Anılan Protokolün Turizm Çevre ve Kültür Bakanlığı arşivinde bulunamaması anlaşılamamıştır”.