UBP'den aday olmak 30 bin TL.

Ulusal Birlik Partisi aday adayı ve adaylardan adeta bir servet toplayacak. Aday belirlemede üyeye gidecek olan UBP’den aday olmak 30 bin TL

 ADAYLIK CEP YAKIYOR: UBP’de aday adayı olmak isteyenler 9 bin TL ödeyecek ve üyenin önüne çıkacak. Üyeden onay alanlar ise bu parayı 30 bin TL’ye tamamlayacak. Kontenjan adayları ise 35 bin TL ödeyecek. Her halükarda 1 milyon 540 bin TL UBP’nin kasasına girecek

DANANIN KUYRUĞU 18’İNDE KOPACAK: Ulusal Birlik Partisi’nde adayları belirlemek üzere 18 Kasım Cumartesi günü ön seçim yapılacak. Lefkoşa’da yapılacak seçimde üyeler bölge dağılımı olmadan tüm adaylara oy verebilecek. Kontenjan adayları haricinde herkesin üyeye gideceği UBP’de dananın kuyruğu o gün kopacak

Yüksek Seçim Kurulu’nun uyarısıyla mecburen aday belirleme sisteminde değişikliğe gitmek durumunda kalan Ulusal Birlik Partisi, yeni yol haritasını belirlemiş durumda.

Ulusal Birlik Partisi’nde adayların belirlenmesi sürecinde önceki akşam toplanan Parti Meclisi, 8 kontenjan adayı ve genel başkan haricindeki herkesin üyeye gitmesine karar verdi.

Öte yandan Ulusal Birlik Partisi’nde ne aday adayı olmak ne de aday olmak maddi açıdan kolay değil. UBP’den aday olmak isteyen bir kişi aday adayı olabilmek adına 9 bin TL ücret ödemek durumunda. Aday adayının üyeden başarı ile çıkması ve aday olması durumunda ise vereceği ücret 30 bin TL’ye tamamlanacak.

 

Aday adaylarının başvurusu başladı

Ulusal Birlik Partisi’nde önceki akşamki parti meclisi toplantısının ardından aday adayı başvuruları dün sabah itibarı ile başladı. Toplam dört gün sürecek aday adayı başvuruları 3 Kasım tarihinde son bulacak.

 

8 kişi kontenjandan aday olacak

Önceki akşam gerçekleştirilen parti meclisi toplantısında alının bir diğer karar ise kontenjan adayları konusunda. Mevcut bağımsız milletvekillerinin bağımsız aday olacağı konuşulurken son dönemde Hasan Taçoy, Menteş Gündüz ve Önder Sennaroğlu gibi isimlerin kontenjan adayı olarak değil üyeden gelerek aday olma yönünde eğilim gösterdikleri kaydedildi.

Başbakan Hüseyin Özgürgün, Yüksek Seçim Kurulu’nun yüzde 20 kuralı gereği kendisi dâhil toplam 9 kontenjan belirleyecek.

Bunların ilçelere dağılımı ise şöyle: Başbakan Lefkoşa’da 3, Mağusa ve Girne’de 2 İskele’de ise 1 kişiyi seçecek.

 

18 Kasım’da seçim var

Ulusal Birlik Partisi’nde aday adayları 18 Kasım Aday belirlemek için ise oylama ülke genelinde yapılacak. Aday adayları 18 Kasım Cumartesi günü yapılacak seçimde yarışacak. Çarşaf liste olması nedeniyle tüm üyelerin her bölgedeki aday adaylarına oy verebileceği ifade edildi.

 

Adaylık pahalı

Ulusal Birlik Partisi’nde bir diğer alınan karar ise partinin maddi durumu iyileştirmeye ve seçim kampanyası için kaynak yaratmaya yönelik. UBP’de aday adayı olmak isteyenler 9 bin TL ödeyecek ve üyenin önüne çıkacak. Adaylık için üyeden onay alanlar ise bu parayı 30 bin TL’ye tamamlayacak. Kontenjan adayları ise 35 bin TL ücret ödeyecek.

 

1 milyon 540 bin TL kasada

Ulusal Birlik Partisi’nin aday adayları ve adaylardan toplayacağı para 1 milyon 260 bin TL. 8 de kontenjan 35 bin TL’den verdiğinde bu para 1 milyon 540 bin TL oluyor.

Öte yandan aday adayı olup kaybedenlerin verdiği 9 biner TL de bu rakamın üzerine eklenecek.

Bertuğ TOPAL - Havadis