Kıbrıs Türk Federe Devleti ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin kurulmasının temel taşı olan milli kadroların çatısı olan Ulusal Birlik Partisi, kritik Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde de milli irade temelinde ortaya koyduğu duruş ile hem seçimi kazanma başarısını ortaya koydu hem de dünyaya Kıbrıslı Türklerin artık anavatan Türkiye ile birlikte yürüyeceğinin mesajının verilmesinde önemli bir rol oynadı.

Ancak seçim başarısı böyle giderse kurultay bilmecesinin gölgesinde kalacak.

Kıbrıslı Türklerin Devletinin çimentosu işlevini yerine getiren en büyük parti Ulusal Birlik Partisi tarihinin belki de en karanlık döneminin arifesinde.

Milletvekili sayısı ile en güçlü ve anavatan Türkiye ile birlikte hareket edecek bir Devlet yönetimine en fazla katkıyı sağlaması gereken bir dönemde UBP içerisindeki vizyonsuzluk ve ilkesizlik ile tarihinin en kötü dönemini geçirmekte.

UBP Genel Başkanı Ersin Tatar’ın Cumhurbaşkanı seçilmesinin ardından cadı kazanına dönen UBP’nin üzerinde bugünlerde kara bulutlar dolaşmakta.

UBP’li kabine üyeleri arasında genel başkan adaylığına soyunmayan ve milletvekilleri arasında da bakanlık üzerine hesap yapmayan neredeyse yok.

Sanki babalarından miras kalmış gibi bakıyor birçoğu, UBP genel başkanlık makamı ile bakanlık koltuğuna.

Başbakanlık veya bakanlık makamına oturma hırsları da akıl ve vicdanlarından da öte vatan ve millet sevgilerinin de önüne geçmiş durumda.

Parti başkanlığı için ortaya çıkanların yanında diğerleri de bakanlık kapma telaşı ile UBP’nin içine düştüğü durumun ve sonuçlarının ya farkında değil ya da görmekten acizler.

Sağır sultanı oynayarak duymamakta ısrar edenleri elinde “yedi kocalı Hürmüz”e dönmekte TMT ruhunun son kalesi UBP.

Parti içerisinden veya dışarıdan bölünme tehlikesi ve siyasetteki ağırlığının azalma riski ile hiç bu kadar yakın karşı karşıya bırakılmamıştı, UBP.

KIBRIS MANŞET olarak UBP’li tüm milletvekillerine soruyoruz .

UBP bölünürse ve yıkılırsa ne olur?

Ve hepinizden Kıbrıs Türkü cevap bekliyor, Ersan Saner, Hüseyin Özgürgün, Hasan Taçoy, Faiz Sucuoğlu, Olgun Amcaoğlu, Zorlu Töre, Resmiye Canaltay, Dursun Oğuz, Oğuzhan Hasipoğlu, Sunat Atun, Kutlu Evren, Ünal Üstel, Özdemir Berova, İzlem Gürçağ, Nazım Çavuşoğlu, Önder Serdaroğlu, Yasemin Öztürk, Ali Pilli, Menteş Gündüz ve Aytaç Çaluda.

Ve parti başkanlığı ve bakanlık kavgalarınız ile hesaplarınızdan başınızı kaşıyacak vaktiniz olmadığından affınıza sığınarak KIBRIS MANŞET olarak biz cevap verelim yerinize.

UBP bölünürse veya yıkılırsa bir toplum yok olur.

UBP bölünürse veya yıkılırsa bir toplumun 142 yıldır bin bir bedel ödenerek sürdürdüğü var olma mücadelesi tarihe gömülür.

UBP bölünürse veya yıkılırsa TMT ruhu ölür.

Ve Doğu Akdeniz ile anavatan Türkiye’nin etrafının ateş çemberi olduğu böylesi bir dönemde TMT ruhu ölürse vatansever Kıbrıs Türkü ile birlikte Anadolu da kaybeder anavatan da kaybeder.

Mücahit Kıbrıs Türk toplumunun partisi UBP, hiç vakit kaybetmeden kurultay ayıbını geride bırakmak ve parti üzerinde dolaşan kara bulutları dağıtmak adına parti içi demokrasi çarklarının gücü ile kurultayını gerçekleştirmesi artık toplumsal bir zorunluluk ve sorumluluk.

Şimdi fedakarlık ve seferberlik zamanı.

Ve elbette zaman Sarayönü’ndeki “Dikilitaş”tan ötesini görmeyi ve düşünmeyi becerebilme zamanı da olmalı.