Ulusal Birlik Partisi’nin (UBP) 19. Olağan Kurultayı Pazar günü yapılacak.

Lefkoşa’da Atatürk Spor Salonu’nda saat 11.00’de başlayacak kurultayda, Genel Başkanlık için halen UBP Genel Başkanlığı görevini sürdüren Başbakan İrsen Küçük ile UBP Milletvekili Ahmet Kaşif yarışacak.

Parti Meclisi ve Yüksek Disiplin Kurulu üyelerinin de seçiminin yapılacağı kurultayda, bin 427 delege oy kullanacak.

Merkez Denetçileri için iki aday olması nedeniyle seçime gidilmeyecek. UBP Merkez Denetçileri Ezcan Özsoy ve Mehmet Arif Tezcan olarak belirlendi.

50 üyeli Parti Meclisi için, Lefkoşa’dan 28 aday içerisinden 16, Gazimağusa’dan 31 aday içerisinden 13, Girne’den 21 aday içerisinden 9, Güzelyurt’tan 14 aday içerisinden 6 ve İskele’den 13 aday içerisinden 6 kişi seçilecek.

Yüksek Disiplin Kurulu’na da 7 aday arasından 5 kişi delege oyları ile belirlenecek.

Kurultayda, Lefkoşa’dan 367, Gazimağusa’dan 331, Girne’den 315, Güzelyurt’tan 218 ve İskele’den 196 delege oy kullanacak.

KURALAR ÇEKİLDİ

UBP Genel Sekreteri Fuat Namsoy’dan alınan bilgiye göre, adaylık başvuru süreleri bugün saat 10.00 itibarı ile sona erdi. Kurultay’da Genel Başkanlık için UBP Genel Başkanı Başbakan İrsen Küçük ile UBP Milletvekili Ahmet Kaşif yarışacak.

Bugün yapılan kura çekimi sonucu Kurultay’daki konuşma sıraları ve oy pusulasındaki sıralamanın belirlendiğini belirten Fuat Namsoy, her ikisinde de ilk sırayı İrsen Küçük, ikinci sırayı da Ahmet Kaşif’in alacağını kaydetti.

Namsoy, Parti Meclisi adaylarının da bugün kura çekerek sıralamalarını belirlediklerini ifade etti.

Merkez Denetçileri için sadece iki adayın başvurması nedeniyle seçime gidilmeyeceğine de dikkat çeken Namsoy, başvuru yapan Ezcan Özsoy ve Mehmet Arif Tezcan’ın Merkez Denetçileri olarak belirlendiğini söyledi.

KURULTAY 

UBP 19. Olağan Kurultayı saat 11.00’de Lefkoşa Atatürk Spor Salonu’nda Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayacak. Başkanlık Divanı’nın oluşturulmasının ardından Genel Başkan İrsen Küçük konuşma yapacak.

Konukların konuşmalarından sonra ise, Genel Başkan adayları içerisinde yapılan kura çekimine göre ilk olarak tekrar UBP Genel Başkanı İrsen Küçük ve ardından ise UBP milletvekili Ahmet Kaşif  delegelere hitap edecek.

Programa göre, mesajların okunması, sunulan önerilere göre karar tasarıları komisyonlarının oluşumu, parti Faaliyet Raporu’nun okunması, Mali Raporun sunulması ve ardından da raporların görüşülerek aklanması yer alacak. Karar tasarılarının görüşülerek onaylanmasından sonra ise seçimlere geçilecek.

Kurultay, dilek ve temennilerin ardından sona erecek.