TÜYLER ÜRPERTEN SOYGUN
Girne- Karaoğlanoğlu bölgesinde faaliyet gösteren Moonroose Tatil Köyü’nde akıllara durgunluk veren bir soygun olayı meydana geldi.


Girne- Karaoğlanoğlu bölgesinde dün sabaha karşı filmleri aratmayacak bir soygun yaşandı. S Bölgesi olarak bilinen yerde faaliyet gösteren Moonroose Tatil Köyü’nde çalışan 3 kişi, oteli soyarak 70 bin TL’ye yakın nakit parayı alarak kaçtı. Tatil Köyü’nün sahibi Salih Aygın’ı ve otelde temizlik işlerini yapan kadın çalışanı, elden ve ayaktan bağlayarak, Aygın’a bıçakla işkence yapan soyguncular, Aygın’ın parmağını ve sol ayak bileğini yaralayarak, şifresini öğrendikleri kasalardan paraları ve Salih Aygın’a ait MP 883 plakalı aracını alarak kayıplara karıştı. Olayla ilgili soruşturma başlatan polis, dün gün boyunca isimleri ve görüntüleri tespit edilen Pakistan uyruklu soyguncuları aradı.

3 personeli soydu kaçtı
Olay nedeniyle büyük korku yaşayan Moonroose Tatil Köyü sahibi Salih Aygın, yaşadıklarını YENİDÜZEN’e anlattı. Aygın, Pakistan uyruklu 3 personelinin kendisini darp ederek, ellerini ve ayaklarından bağlayıp, kasalarının şifresini öğrenmeye çalıştıklarını ve ölümle tehdit edildiğini anlattı. Bıçakla sağ elinin orta parmağını ve sağ ayağını yaraladıklarını söyleyen Aygın, 70- 80 bin TL nakit parasını, arabasını ve cep telefonunu alarak kaçtıklarını dile getirdi. Çalışanların bu soygunu planladıklarını söyleyen Aygın, soygunculardan birinin 1 yıl, birinin 3 ay ve diğerinin ise yanında yeni çalışmaya başladığını anlattı.

Kadın çalışan da rehin alındı
YENİDÜZEN’e konuşan otelin temizlik personeli Carol Tangayev ise Salih Aygın’ın aşağıya indikten sonra darp edildiğini gördüğünü, kendisini de konuşmaması için iple bağladıklarını dile getirdi. Tangayev, soyguncuların Salih Aygın’dan kasanın şifresini öğrenmeye çalıştıklarını ve bıçakla Aygın’a kesik attıklarını anlatarak, kendisini darp etmediklerini söyledi. Aygın’ın şifreyi söyledikten sonra kasayı açarak paraları aldıklarını anlatan Tangayev, soyguncular kaçtıktan sonra kendisinin iplerden sıyrıldığını ve Salih Aygın’ı çözdüğünü anlattı.

Polis her yerde soyguncuları arıyor
Polis Basın Subaylığı’nın haberine göre, Karaoğlanoğlu’nda faaliyet gösteren “Moon Rose” isimli tatil köyünde dün sabah saatlerinde gerçekleştirilen soygunda, yaklaşık 70 bin TL çalındı ve işyeri sahibi darp edildi. Basın bültenine göre işletme sahibi Salih Aygın, bir çalışanı tarafından “hırsızlık olduğu” gerekçesi ile otelin ambar bölümüne götürüldü. Burada kimliği meçhul başka iki erkek şahıs tarafından ciddi bir şekilde darp edildikten sonra Salih Aygın ve otelde temizlik görevlisi olarak çalışan Carol Tangayev, elleri ve ayaklarından ip ve koli bandı ile bağlandı.
Söz konusu şahıslar bağladıkları kişileri ölümle tehdit ederek, kasanın şifresini öğrendi ve kasada bulunan 65 bin TL, 800 Stg, bin 500 ABD Doları ve bin Euro nakit para ile araç içerisinde bulunan 2 adet cep telefonlarını çalıp, NP 883 plakalı salon araç ile olay yerinden ayrıldı.
Bahse konu şahıslar aranırken, soruşturma devam ediyor.

Aygın: “Ağzımı kapattılar, bıçakla yaraladılar. Ölümle tehdit ettiler!”

Olay nedeniyle büyük korku yaşayan Moonroose Tatil Köyü sahibi Salih Aygın, yaşadıklarını YENİDÜZEN’e anlattı. 2010 yılında İngiltere’den kesin dönüş yaparak, ülkeye yerleştiğini ve tatil köyünü açtığını söyleyen Aygın, büyük panik yaşadığını dile getirdi.

Aygın, şunları anlattı: “Resepsiyonda çalışan çocuk bir hafta sonra işten ayrılacağını ve pasaport işlerini halletmemizi istedi. Buraya da yeni bir çocuk aldık. Meğerse o ayrılacak olan çocuk Türkiye’ye gitmedi, burada çalışan diğer 2 kişiyle organizeyi yaptı. Biri saat 2:00 gibi odama geldi ve aşağıda deponun soyulduğunu ve aşağı inmemi söyledi. Aşağıya indim, benimle birlikte otelde çalışan kadın temizlikçide indi. Meğerse diğer iki tanesi aşağıda bekler. Ben geldiğim zaman beni tartakladılar, kadını da aldılar. Bıçakla tehdit ettiler. Ellerimden, ayaklarımdan bağladılar, ağzımı bantla parçasıyla kapattılar. Elimden ve ayağımdan bıçakla yaraladılar. Benden üç tane kasanın şifresini istediler. Vermezsem beni öldüreceklerini söylediler. Ben de şifreleri verdim. Yaklaşık 70- 80 bin TL’mi, Mazda Demio marka arabamı ve telefonumu çalıp gittiler. Bu kişiler Pakistan uyruklu işçilerdi. Bir tanesi 1 yıl, bir tanesi 3 ay, biri de yeni başlamıştı. 1 yıldır yanımda olan işçi buranın her şeyini bilirdi. Her şeyi o ayarladı. Yanda kalan temizlikçi kadını da aldılar, onun da elinden ayağından bağladılar. Kadın bir süre sonra kendi çabasıyla iplerden kurtuldu ve geldi beni çözdü. Sonra hemen kardeşimi ve polisi aradık”

Tangayev: “Ben iplerden kurtuldum, Salih Bey'i kurtardım”

Soyguncuların iple bağladığı kadın çalışan Carol Tangayev de YENİDÜZEN’e çalılştıklarını anlattı. Tangayev, kendisinin Salih Aygın’ın kaldığı odanın yan odasında kaldığını ve sesleri duyduğunu, resepsiyonda çalışan personelin yukarı gelerek deponun soyulduğunu söylediğini aktardı. Salih Aygın’ın aşağıya indiğini ardından da kendisinin aşağı indiğini anlatan Tangayev, o esnada aşağıdaki diğer 2 kişinin Salih Aygın’ı dövmeye başladıklarını aktardı. Daha sonra Aygın’ı ve kendisini tutarak elden ayaktan bağladıklarını, ağızlarını da koli bandıyla sardıklarını söyleyen Tangayev, soyguncuların Salih Aygın’dan kasanın şifresini öğrenmeye çalıştıklarını kaydetti. Aygın’ı tehdit ettiklerini ve bıçakla kesik attıklarını aktaran Tangayev, kendisini darp etmediklerini ifade etti. Aygın’ın şifreyi söyledikten sonra kasayı açarak paraları aldıklarını anlatan Tangayev, soyguncular kaçtıktan sonra kendisinin iplerden sıyrıldığını ve Salih Aygın’ı çözdüğünü anlattı.

Yenidüzen: Didem MENTEŞ