BOZER: “BU ZİYARETLE KIBRIS TÜRK HALKININ HAYRINA ADIMLAR ATILACAK”

AKBULUT: “KIBRIS’I TÜRKİYE’NİN BİR VİLAYETİ OLARAK GÖRÜYORUZ ANCAK İKİ ÜLKE İNSANLARI BİRBİRLERİNİ YETERİNCE TANIMIYOR…”

(T.A.K): İslam Dünyası Sivil Toplum Kuruluşları Birliği (İDSB) tarafından düzenlenen 9’uncu Gençlik Buluşması için KKTC’de bulunan Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı, temaslarını sürdürüyor. Meclis Başkanı Hasan Bozer tarafından da kabul edilen Vakıf heyetine Din İşleri Başkanı Talip Atalay ile Kıbrıs Türk İslam Cemiyeti Başkanı Okyay Sadıkoğlu eşlik etti.

Cumhuriyet Meclis Başkanı Hasan Bozer heyeti kabulünde, vakfın KKTC ziyaretinden memnuniyet belirtti ve “bu ziyaretle Kıbrıs Türk halkının hayrına adımlar atılacağını” söyledi.

Birlik, beraberlik ve ortak akılla hareket etmenin önemine değinen Bozer, bu sayede sosyal, ekonomik, siyasal ve kültürel olarak ülkeye birçok katkı konulabileceğini vurguladı.

Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı Başkanı Hamza Akbulut ise, İslam Dünyası Sivil Toplum Kuruluşları Birliği (İDSB) tarafından düzenlenen 9’uncu Gençlik Buluşması için adada bulunduklarını dile getirdi.

Türkiye ve Kıbrıs’ın kültürel yanları ile manevi bağlarının aynı olduğunu kaydeden Akbulut,  “Kıbrıs’ı Mardin, Erzurum, Edirne, Konya, Sivas gibi Türkiye’nin bir vilayeti olarak görüyoruz ancak iki ülke insanının birbirini yeterince tanımadığını düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

Akbulut, iki ülke insanın daha iyi iletişim kurabilmesi için görüş alışverişinde bulunacaklarını dile getirerek, “Türkiye’nin Kıbrıs Türk halkı için neler yapabileceğini konuşacağız” dedi.

Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı gibi kuruluşların Kıbrıs’ta yatırım yapması gerektiğini savunan Akbulut, bunun için hukuki zeminin sağlam olması gerektiğini de söyledi.

Kıbrıs’ta üniversitelerin yoğunlukta olduğunu dile getiren Akbulut, kültürel faaliyetlerin artması için Türkiyeli ve Kıbrıslı gençlerin iki ülkeyi daha sık ziyaret etmesi gerektiğini ekledi.

(RÇ/GUR) FOTOĞRAFLI