DEMİREL CUMHURBAŞKANI EROĞLU İLE GÖRÜŞTÜ

DEMİREL: "MÜZAKERELERDEN ÜMİDİNİZİ KESMEYİN, BARIŞ ARAMAK KOLAY DEĞİL"

EROĞLU: "DÜNYADAN BEKLENTİMİZ, KIBRIS'TAKİ GERÇEKLERİ GÖRMESİ VE TARAFSIZ OLMASI"

Türkiye'nin 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu'nu ziyaret etti.

KKTC’ye Pazar günü gelen Demirel, ilk ziyaretini bugün Cumhurbaşkanlığı’na gerçekleştirdi. Eroğlu, Cumhurbaşkanlığı'na gelişinde  Demirel'i kapıda karşıladı.

Cumhurbaşkanlığı Şeref Salonu’nda gerçekleşen  Eroğlu ile Demirel görüşmesine, CTP-BG Genel Başkanı, Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, DP Ulusal Güçler Genel Başkanı, Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş, Ana muhalefet UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün ve TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit de katıldı.

Görüşmede, Türkiye Cumhuriyeti’nin Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça da hazır bulundu.

Görüşmenin ardından, Eroğlu’nun, Cumhurbaşkanlığı’nda Demirel onuruna verdiği yemeğe geçildi.

Eroğlu'nu ziyaretinde, basına açık bölümde konuşan Demirel, Kıbrıs Türk halkının bu topraklara sahip çıktığını, devletini kurduğunu, bugün burada 50 yıl önceki Kıbrıs'ın olmadığını vurgulayarak, Kıbrıs'ta yıllardır kalıcı ve adil bir siyasi çözüm arandığını, barışın kolay bulunmadığını belirterek,  bu yüzden müzakerelerden ümidin kesilmemesini istedi.

Cumhurbaşkanı Eroğlu da, Kıbrıs Türk tarafı olarak samimiyetle çözüm aradıklarını belirterek, dünyanın Kıbrıs'taki gerçekleri görmesi, Kıbrıs Türk halkının sergilediği barış yanlısı tutumuna destek vermesini ve müzakere masasında tarafsız olmasını istedi.