TÜRK-SEN Başkanı Arslan Bıçaklı, 1 Ocak 2016 tarihinde değiştirilmesi ve uygulamaya girmesi gerektiğini belirttiği yeni asgari ücretin, dün adeta “emekçilerle alay edercesine”  değiştirilerek 1 Temmuzdan itibaren geçerli olacak şekilde belirlendiğini savundu ve itiraz edeceklerini duyurdu.

Bıçaklı, yaptığı yazılı açıklamada, enflasyonun ve dövizin patlama yaptığı ve çalışanların alım gücünün %35-40 oranında düştüğü bir dönemde %6 artış vererek özellikle özel sektörde sendikasız, günde 10-12 saat çalışan emekçilerin açlığa mahkûm edildiğini ifade etti.

Bıçaklı, asgari ücrete verilen artış ve uygulama tarihi olarak belirlenen 1Temmuz tarihini, asgari ücretin 4 kişilik bir ailenin yaşamını insanca sürdürebileceği bir ücret haline getirilmesini ve diğer bütün çalışanlarla, emeklilere ve milletvekillerine uygulandığı gibi verilecek olan artışın 1 Ocak 2016 tarihinden itibaren geçerli olmasını talep ettiklerini kaydetti.

Bıçaklı, “Sefalet ücreti olarak belirlenen bu asgari ücreti TÜRK-SEN olarak kabul etmiyoruz ve reddediyoruz.

Ayrıca yasal hakkımızı kullanarak bu asgari ücrete yazılı olarak itiraz edeceğimizi kamuoyunun bilmesini isteriz” ifadelerini kullandı.