Hükümetimizin malumunuz yıllardan beri süregelen karşılıklı vize kaldırma politikaları sonucunda sırt çantamızı alıp, basıp gidebileceğimiz 10 ülkeyi derledim.

 

1. IRAK

Amerikaya vizesiz gidip, Universal Stüdyolarındaki muhteşem patlama sahnelerini göremiyorum endişelerinizi rafa kaldırın. Irak`da çok daha gerçekçilerini çok daha ucuza seyredebilirsiniz. Vizesiz.

2. KENYA


Kenya, siz bıçaklanırken eşinizin de toplu tecavüze uğradığı, eğer sağ kalırsanız hayatınız boyunca unutamayacağınız bir tatil fırsatını önünüze seriyor. Hem de vizesiz.

3. UGANDA


Son 100 yılda koleradan ölen ilk Türk vatandaşı olarak Türk Tıp tarihine geçme fırsatını geri tepmek istemezsiniz. Uganda,tarihe geçme fırsatını size vizesiz olarak sunuyor.

4. YEMEN



Özellikle kadınlar için mükemmel bir destinasyon. Kadın özgürlüğüyle göz dolduran Yemen`de, Arap yarımadasının yakıcı güneşine rağmen döndüğünüzde yine bembeyaz teninizle iş arkadaşlarınızı şaşırtın.

5. SURİYE


Artık ilişkinizdeki eski heyecan kalmadı mı? Sevgilinizle amcaoğluna döndüğünüzü sezip, bundan endişeleniyor musunuz? Hadi hemen sevgilinize küçük bir Suriye kaçamağı hediye edin. Andrenali doyasıya yaşayın.

6. ZAMBIYA




Eşinizden nefret ediyorsunuz ama boşanıp bir kamyon tazminat ödemek istemiyor musunuz? Kendisine bir Zambiya tatili hediye edin. Boşanmak hiç bu kadar ucuz olmamıştı. Vize de yok.

7. FİLİPİNLER


Eşinizin verilmiş sadakası varmış ve Zambiya`dan sağ döndü demek, fırtına sezonu bitmeden kendisini Filipinlere yetiştirme fırsatını tepmeyin.

8. TANZANYA


Büyük şehirde yapamıyorum ben. Doğa ile iç içe olmayı seviyorum diyenlerden misiniz? Tanzanya dönüşü bundan eser kalmayacak. Bu klişe triplerinizden vizesiz kurtulmak istemez misiniz?

9. SWAZILAND


Uyandığında,yanında gülümseyen gözlerle bakan bir timsah  görmek kim istemez ki? Eğer timsah saldırısından kurtulursanız, döndüğünüzde arkadaşlarınız kısa sürede verdiğiniz kilolarınızdan dolayı sizi delice kıskanacaklar. Swaziland, kısa sürede sağlıklı zayıflamayı vizesiz ikram ediyor.

10. ADINI DAHA ÖNCE HİÇ DUYMADIĞIMIZ, GOOGLE`DA BİLE ARATINCA ÇIKMAYAN ÜLKE



Türk pasaportunuzun ayrıcalıklarından faydalanabileceğiniz muhteşem bir ülke. Bulup gidebilirseniz, vizesiz dolaşımın tadına varacaksınız.