Avrupa Birliği Komisyonu ve Gazimağusa Belediyesi Kanalizasyon Toplantısı bugün gerçekleşti. Toplantıya Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter, AB Koordinasyon Merkezi Başkanı Burcu Barın, Laura Carpino, Doğuş Veysoğlu, Atila Aypar, Hasibe Kusetoğulları, Yapısu Reform Destek Hizmeti toplantıya katıldı.

Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter, “Şehrimiz için çok önemli olan kanalizasyon sistemi ama sistemden öte tamiratıyla ilgili konuşuyoruz. Uzun bir süredir bunun sıkıntısını çekiyoruz. Bu toplantılarında sonuna gelmiş durumdayız. Şuan gündemimizde 3-5 yıl öncesinde yapılmış olan ve arızalı olan Mağusa Kanalizasyon sisteminin tamiratına yönelik kanalizasyon tamirat projesinin uygulanmasıdır. Sonuna geliyoruz aciliyetine dikkat çekerek umarım şuanda projenin vizelenmesiyle ilgili yaşanan sıkıntıları da bu süreçte süratle aşarız” dedi.

Avrupa Birliği finasmanı olan bu en önemli projelerden olan gelinen aşamasını değerlendirmek için bugün buradayız. Uzun bir süreden beridir yapılan bir çalışma bu gelinen aşamada vize sürecindeyiz Mağusa halkı için çok önemli olan bu projenin Avrupa Birliği kaynaklarından ciddi bir miktar ayrılan projenin ortaya çıkan sorunlarının aşılmasıyla ilgili gereken tüm adımları bizlerde Belediye ile birlikte yakınen Avrupa Birliği komisyonuyla birlikte istişare içerisinde takip ediyoruz. Bu toplantı da da önemli kararlar çıkacağına da bu sorunlarında aşılacağını düşünüyoruz”dedi.

Avrupa Birliği Komisyonu üyesi “ Bu proje hem Avrupa Birliği Komisyonu ve Mağusa Halkı için önemli bir proje bildiğiniz gibi Avrupa Birliği Komisyonu bir süredir Kıbrıs Tük toplumuna destek vermekte bu bağlamda da bu proje için ayrılmış olan 25 Milyon Euroluk bir bütçevar bu proje bizim için çok önemli teknik çalışmaları sürdürüyoruz. Hemen hemen sona yaklaştık göstermiş olduğunuz destek ve kararlılık çok çok önemlidir” dedi. (MHA)