Ülkemizin en gözde turistik yerlerinden biri olan Bellapais’te (Beylerbeyi) dün sabah saat 04.00 sıralarında meydana gelen yangın, turistlerin sık uğrak yerlerinden biri olan ve uzun yıllar ‘The Abbey Bell Tower’ olarak hizmet veren restoran ile kompleks içindeki bujiteriyi ve atelyeyi kül etti.
Newage isimli bijuteride dün sabahın erken saatlerinde başlayan yangın nedeniyle korku dolu saatler yaşandı. Elektrik hatlarının kısa devre yapması sonucu çıkan ve bir anda büyüyen yangın, üç işyerinin tamamen yanmasına neden oldu.
Bölgede bulunan vatandaşlara büyük korku yaşatan yangına müdahale için çok sayıda itfaiye ekibi olay yerine sevk edildi.
Girne itfaiye ekiplerinin yanı sıra Lefkoşa’dan da takviye ekiplerin gönderildiği yangına Orman Dairesi’nin ekipleri de müdahale etti. Vatandaşların da kendi imkanlarıyla söndürmeye çalıştığı yangın yaklaşık 2 saatte kontrol altına alınabildi. Herhangi bir can kaybı veya yaralanma olmadı ancak üç işyeri kullanılamaz hale geldi.
Elde edinilen bilgilere göre yangın, dün sabah saat 04.00 sıralarında Beylerbeyi’nde Bellapais Manastırı’nın karşısında, Huzurağaç Restoran’ın yanında bulunan Newage isimli bijuteride elektrik hatlarının kısa devre yapması sonucu çıktı. Bir anda büyüyen yangın Belle Monte ve Kabaklı isimli restoranlara sıçradı. Yangın esnasında Newage’in önünde bulunan camdan biblo ve heykel yapım atölyesi de büyük zarar gördü.
   
“Zarar büyük”


İşyeri yanma tehlikesi atlatan Huzurağaç Restoran’ın işletmecilerinden olan Ahmet Küçük, komşu restoranlardaki zararın büyük olduğuna işaret ederek, olayda can kaybı veya yaralanmanın meydana gelmemesiyle teselli bulduklarını söyledi. 
 Küçük, “Restoranımızdan dün gece ayrıldığımızda, yanan yerler çoktan kapalıydı. Eve gidip uykuya daldık ancak yangın ihbarıyla uyandık. Köyümüz büyük bir tehlikeden döndü. Herkese geçmiş olsun” dedi. (KIBRIS)