“KKTC GENELİNDE TURİZM SEKTÖRÜNDE ÇALIŞAN STANDARTLARININ ULUSLARARASI STANDARTLARA ULAŞTIRILMASI PROJESİ”YLE İLGİLİ KAPANIŞ KOKTEYLİ DÜZENLENDİ

KKTC’de turizm sektöründe çalışanların standartlarının uluslararası standartlara ulaştırılması amacıyla yürütülen ve sektördeki 645 kişiye 316 saat eğitimin verildiği proje, kapanış kokteyliyle tamamlandı.

Otelciler Birliği’nin TC Lefkoşa Büyükelçiliği tarafından finanse edilen ve TC Çukurova Kalkınma Ajansı teknik desteğiyle Başbakan Yardımcılığı Ekonomi Turizm Kültür ve Spor Bakanlığı tarafından yürütülen “2013 yılı Turizm Potansiyelinin Geliştirilmesi Mali Destek Programı” kapsamında desteklenen “KKTC Genelinde Turizm Sektöründe Çalışan Standartlarının Uluslararası Standartlara Ulaştırılması Projesi” ile ilgili kapanış kokteyli düzenlendi.

Golden Tulip Otel’de saat 17.00’de gerçekleştirilen etkinlikte sırasıyla, KREDO Muhasebe ve Danışmanlık Merkezi Direktörü Evren Erk, Otelciler Birliği Başkanı Hüseyin Aktığ, KOBİGEM Koordinatörü Ebru Sertoğlu ve TC Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça birer konuşma yaptı.

ERK: “645 KİŞİYE 316 SAAT EĞİTİM”

KREDO Muhasebe ve Danışmanlık Merkezi Direktörü Evren Erk, proje süresince KITOB üyesi tesislere 10 ana başlıkta verdikleri eğitimleri anlattı ve 645 kişiye 316 saat eğitim verdiklerini söyledi.

Projenin turizm sektörü için önemli bir adım olduğuna işaret eden Erk, projeye katkı koyan herkese ve özellikle de eğitim veren eğitmenlere tek tek teşekkür etti.

AKTIĞ: “EĞİTİM TURİZMDE DE ÖNEMLİ”

Otelciler Birliği Başkanı Hüseyin Aktığ, her sektörde olduğu gibi turizmde de eğitimin önemine işaret ederek, projenin geç hayata geçmesi ve sezonun içinde başlamasıyla birlikte özveriyle katkı koyanlara teşekkür etti.

SERTOĞLU: “AMAÇ ARA ELEMAN AÇIĞINI GİDERMEK”

Ekonomi Bakanlığına Bağlı KOBİGEM Kordinatörü Ebru Sertoğlu da, KOBİGEM’in oluşum amacını ve verdiği hizmetleri anlatarak, bu tür projelerle ara eleman açığını gidermeyi amaçladıklarını belirtti.
Sertoğlu, gelecek dönemlerde bu tür programlar hazırlamaya devam edeceklerini söyledi.

AKÇA: “GÜZEL FİKİRLERLE BAŞVURULARA AÇIĞIZ”

TC Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça ise, değişik alanlarda yarı hibe yöntemiyle farklı projelere yarışmalar düzenleyip kazanan projelerin hayata geçirilmesine finansal destek verdiklerini; bu projenin de onlardan biri olduğunu anlattı.

Turizmin çok boyutlu gelişen bir sektör olduğuna işaret eden Akça, ara eleman açığının giderilmesi için de çeşitli çalışmalar yapıldığını anımsattı.
Akça, bu tür projelere destek vermeye devam edeceklerini de belirterek, güzel fikirlerle başvurulara açık olduklarını vurguladı.