Berat Kandili faziletleri saymakla bitmez, kandil gecesinin önemi amel defterinin yazılması, edilecek dualarla günahların affedilmesi, kılınacak namazın ise bir ömür edilen ibadete eşdeğer olmasıdır.

Berat Kandili önemi sebebiyle tüm İslam aleminde dualarla ve namazlarla idrak edilir, bu kandil gecesinde kılına iki tür namaz vardır.

Berat Kandili namazına nasıl niyet edilir, hangi vakitte kılmak gerekir, İhlas ve Fatiha ile namaz nasıl kılınır internethaber.com sitesi sizin için derledi.

Berat Kandili namazı 100 rekattır, bu kandil namazını peygamberimiz nasıl kılardı, okuduğu duaları ve namazı nasıl kıldığını aşağıda ayrıntıları ile verdik, kandil namazından sonra neler yapılmalı onlarda maddeler halinde sıralandı.

BERAT KANDİLİ ÖNEMİ

Her sene, Şaban ayının on beşinci Berat gecesinde, o senede olacak şeyler, ameller, ömürler, ölüm sebepleri, yükselmeler, alçalmalar, yani her şey Levh-i mahfuzda yazılır. Resulullah efendimiz, bu gece, çok ibadet, çok dua ederdi.

BERAT KANDİLİ GECESİNİN FAZİLETLERİ

Berat Gecesi İslam alemi için en hayırlı gecelerden biridir. Zira bu gece amel defteri yazılır. Peygamberimiz Hazreti Muhammed Berat Gecesinin önemini şöyle anlatmıştır;

-Bu yıl içinde doğacak her çocuk, bu gece deftere geçirilir.
-Bu yıl içinde öleceklerin isimleri, bu gece özel deftere yazılır.
-Bu gece herkesin rızkı tertip olunur.
-Bu gece herkesin amelleri Allahü teâlâya arz olunur.