Gazimağusa’da dün akşam saatlerinde Fatma Ünlü’ye ait ikametgahta çıkan yangın Dede Efendi Sokak’ta hareketli saatlerin yaşanmasına neden oldu.

Gazimağusa itfaiyesinin zamanında müdahalesi sayesinde, kısa sürede kontrol altına alınan yangının, elektrik panosunda meydana gelen kısa devre sonucu çıktığı tahmin ediliyor.

Yetkililerden alınan bilgiye göre, Fatma Ünlü’ye ait ikametgahta saat 16.40’ta meydana gelen yangında herhangi bir can kaybı ve yaralanma olmazken ev içerisindeki eşyalar büyük ölçüde zarar gördü ve kullanılamaz hale geldi.

Diyalog muhabirine konuşan bir mahalle sakini, Fatma Ünlü’ye ait evde başlayan yangının çabuk farkedilmesi ve itfaiyeye zamanında haber verilmesinin olası bir faciayı önlediğini savunarak, “Eğer itfaiye zamanında gelmeseydi alevler diğer evlere de sıçrayabilir, zarar daha da büyüyebilirdi” dedi.
İtfaiye ekiplerinin yangın söndürme çalışmalarından sonra yapılan ilk incelemelerde olayın elektrik kontağı sonucu gerçekleştiği ihtimali ağırlık kazandı. Polisin olayla ilgili soruşturma başlattığı öğrenildi.