BAŞBAKAN YARDIMCISI VE DIŞİŞLERİ BAKANI ÖZERSAY “3 SAAT İÇERİSİNDE TÜM BÖLGELERE YENİDEN ELEKTRİK ENERJİSİ VERİLEBİLMESİ İÇİN ÇALIŞMA YAPILDIĞINI AÇIKLADI

Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, Teknecik Santrali’nde 3 saat içerisinde tüm bölgelere yeniden elektrik enerjisi verilebilmesi için çalışma yapıldığını açıkladı.

Özersay yaptığı açıklamada, yeni bir doğal afetle daha karşı karşıya olunduğunu dile getirerek geçmiş olsun dileklerini iletti.

Özersay açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Teknecik santralindeyiz, Elektrik Kurumu yetkililerimize göre bir aksilik olmazsa önümüzdeki 3 saat içerisinde tüm bölgelere yeniden elektrik enerjisi verilebilmesi için çalışma yapılıyor.

Meteoroloji Dairesi yetkililerimiz de  yarın sabaha kadar Mağusa Maraş bölgesi haricinde dolu, hortum benzeri kötü bir hava beklentileri olmadığını vurguluyorlar.

Kötü hava şu anda deniz alanına çekilmiş durumda. İçişleri Bakanımız Girne Kaymakamımızla Çatalköy sanayi bölgesinde, bizlerse şu anda Teknecik’te kurum yetkilileriyle değerlendirme yapıyoruz. Tekrardan memlekete geçmiş olsun.”