TÜGİK kurucu Başkanlarının KKTC ziyareti‏


Kuzey Kıbrıs Genç işadamları derneği mükemmel bir ev sahipliğine daha imzasını atı, 14-17 Ekim tarihleri arasında ülkemizde ağırlanan Türkiye Genç İşadamları Konfederasyonu kurucu üyeleri hem ülkemizdeki yatırım iklimini hem de ülkemizdeki mevcut ekonomik yapıyı
 inceleme fırsatı buldular.


Heyet başkanı ve TÜGİK geçmiş dönem başkanı Sayın Orhan Efe, 30 Eylül-03 Ekim 1994 tarihinde o dönemin Kuzey Kıbrıs GiAD başkanı ve halen Onursal başkanı olan Sayın Engin Arı’nın öncülüğünde Mağusa’da gerçekleşen organizasyonda TÜGİK'in kurulması kararının aldıklarını ve şu an binlerce üyesi olan bu konfederasyonun bu günlere gelmesinde o tarihlerde, bu topraklarda alınan kararla yola çıkışlarının neden olduğunu belirtti.

Kuzey Kıbrıs’a bu nedenle çok özel bağlarla bağlı olduklarını dile getirdi. Heyet başkanı Sayın Orhan Efe 22 yıl aradan sonra bugün buraya "TÜGİK Temel Taşları" olarak geldiklerini ve karşılarında o zamanın şartlarına göre daha güçlü ve daha dinamik bir GiAD bulmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi. Kuzey Kıbrıs Genç İşadamları Derneği başkanı Cemal Gülercan'da yaptığı açıklamada böylesine bir organizasyona ev sahipliği yapmanın gurur verici olduğunu, yapılan görüşmelerin sonucunda Ocak ayında Bursa'da, Nisan ayında ise Adana'da yapacakları toplantılarla bölge GİAD'ları ile işbirliklerini geliştirip pekiştirme yönünde somut adımlar atacaklarını belirterek "ülkemize katma değer sağlayacak her türlü projede öncülük yapmaya hazırız" dedi.

Başkan Gülercan, böylesine büyük bir organizasyonu hazırlamada öncülük edip çok büyük emeği geçen Kuzey Kıbrıs GİAD onursal başkanı Engin Arı'ya da ayrıca teşekkürlerini sundu.


Kuzey Kıbrıs GİAD geçmiş dönem başkanlarından ve Onursal Başkan Engin Arı da 24 yıl önce Türkiye sathında ve Kuzey Kıbrıs'ta ülkeleri için yürekleri çarpan genç başkanlar olarak birlikte mücadeleye çıktıkları "kader Arkadaşları”nı 24 yıl sonra yeniden ilk adımların atıldığı yerde, Kıbrıs'ta görmekten duyduğu memnuniyeti belirterek bir bayrak yarışında kendi parkurlarını tamamlayan kurucu başkanlar olarak bayrağı emin ellere teslim ettiklerini, bu toplantının bir amacının da devamlılığı sağlayıp geçmiş ile geleceğin bağlarını güçlü, temellerini sağlam tutmak olduğunu söyledi.

Arı devamla, bu anlamda Kuzey Kıbrıs GİAD ile gurur duyduğunu, çalışmalarını takdirle izlediğini belirterek "böylesine güzel bir organizasyonda yaptıkları ev sahipliği için sonsuz teşekkürlerimi sunarım" dedi.


Adamıza gelen konul "TÜGİK Temel Taşları" heyeti adamızda 3 gün kaldıktan sonra ayrıldı.