SARRİS, GÖRÜŞMELERDE İLERLEME YAŞANDIĞINI SÖYLEDİ…

Rum Maliye Bakanı Mihalis Sarris, Troyka heyeti ile hükümet arasında bakanlıkta yapılan görüşmelerde önemli ilerleme sağlandığını söyledi.

Rum haber kaynaklarına göre, Troyka’nın da Euro grubuna kendi önerilerini sunacağını dile getiren Sarris, başlangıçta nerede bulunduklarını değerlendirmek için Troyka ile bir görüşme yaptıklarını ifade etti.

Toplantı sırasında, üzerinde daha fazla çalışılması gereken çeşitli konular ortaya çıktığını ve çalışma gruplarının saat 4’e kadar bu konular üzerinde çalışacağını anlatan Sarris, bu ek çalışmanın sonuçlarının değerlendirilmesi için saat 4’te yeniden görüşeceklerini belirtti.

Sarris, yasa tasarısının öğleden sonra veya akşam erken saatlerde Meclis’e sunulmaya hazır olacağını ekledi.

Rum ekonomisinin kurtarılması paketiyle ilgili faaliyetlerin Maliye Bakanlığı ve Merkez Bankası’nda yoğunlaştığını kaydeden Rum haber kaynakları, Meclis Genel Kurulunun toplanması ile Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis ve siyasi parti başkanlarının Brüksel’e gidişlerinin de bu istişarelerin sonucuna bağlı olacağını belirtti.

Troyka sabah saatlerinden itibaren Maliye Bakanlığında bulunduğu ifade edilirken, 100 bin Euro üzerindeki mevduatların yüzde 25’inin vergilendirilmesini öngören Kıbrıs Bankası’yla ilgili yasa tasarısı üzerinde çalışıldığı ifade edildi.