“TRAFİKTE YANLIŞ VE EKSİK YAPILANLAR HALKIMIZA MADDİ KAYIPLAR, ÖLÜMLER VE EBEDİ SAKATLIKLAR OLARAK DÖNMEKTEDİR”

“KALICI ÇÖZÜMLER İÇİN GÜÇLÜ BİR BİRİM”

Trafikte Kazasız Yaşam Derneği (TRAKAYAD), trafikte yanlış ve eksik yapılanların halka maddi kayıplar, ölümler ve ebedi sakatlıklar olarak döndüğüne dikkat çekerek, kalıcı çözümler için trafikteki tüm sorunları ele alacak bilinçli ve güçlü bir birim oluşturulmasını ve halkın çözüm süreçlerine dahil edilmesini istedi.

TRAKAYAD, birlikteliğin ve somut çözüm fikirlerinin doğuşu ile iyiye doğru bir değişim sürecinin başlatılması için çağrı yaptı.

TRAKAYAD Başkanı Hüseyin Sevay yazılı açıklamasında, KTÖS’ün geçen hafta düzenlediği “luggo (çukur) doldurma” eylemine destek belirterek, yollardaki bakımsızlığa ve eksikliklere işaret etti.

Aydınlatma ve yol çizgilerindeki eksikliklere de değinen Sevay,  “Anayollarımız üzerindeki sorunlu birçok kavşak trafik mühendisliği düzenlemeleri beklerken bu sorunları sabit hız kameraları kullanarak ‘çözmek’, yanlışlığı daha da büyütmektedir” dedi.

“KARARLAR HALKIN SAĞLIK, GÜVENLİK VE REFAHI GÖZETİLEREK VERİLMELİ”

TRAKAYAD Başkanı Hüseyin Sevay, “Unutulmamalıdır ki trafikte yanlış ve eksik yapılanlar halkımıza maddi kayıplar, ölümler ve ebedi sakatlıklar olarak dönmektedir” diyerek trafikle ilgili kararların yetkililerce halkın sağlık, güvenlik ve refahı gözetilerek verilmesini istedi.

“DERİNDEN RAHATSIZ EDİYOR”

Sevay, uzun vadeli planlar yapmadan halkın parasının kazaları önlemeye yönelik olmayan uygulamalar için bol keseden harcanmasının bilimin yolunda ilerlemek yerine bilinçsiz kararlar verilerek ileride daha çok mali külfet gerektirebilecek uygulamalarda diretilmesinin ve yapılan uygulamalarda sürekli büyük hatalar işlenmeye devam edilmesinin kendilerini derinden rahatsız ettiğini anlattı.

TRAKAYAD Başkanı Sevay, kalıcı çözümler için trafikteki tüm sorunları ele alacak bilinçli ve güçlü bir birim oluşturulmasını ve halkın çözüm süreçlerine dahil edilmesini isteyerek şöyle dedi:

“Bundan dolayı, TRAKAYAD olarak, birlikteliğin ve somut çözüm fikirlerinin doğuşu ile iyiye doğru bir değişim sürecinin başlatılması için çağrı yapıyoruz.

Trafiğimizde bunca olumsuzluğun halkımız ve çevremiz üzerinde yarattığı büyük mağduriyetin artık yaşanmaması hepimizin hakkıdır. Dolayısı ile bu mağduriyetleri bizlere sürekli olarak yaşatanların trafik konusunda kararlar verirken bu kararları vermede gerekli olan yetiye sahip olup olmadıklarının hem resmi, hem de gayrı resmi olarak sorgulanmasının zamanı çoktan gelmiştir.”

(GÜL/HÖ)