Topaloğlu yaptığı yazılı açıklamada, herkesin kendi işini yapması, üniversitelerin taşımacılıktan çekilmesi gerektiğini savunarak, “Yetkililerin, kamuoyunu yanıltıcı yanlış ve açıkça yalan olan bilgilerin paylaşılarak, manipüle edilmesi çabaları karşısında, sessizliğini de KAR-İŞ olarak kınarız” ifadelerini kullandı.
Üniversiteler Birliği Başkanı, İlim Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Selman Arslanbaş’ın, “öğrenci dışında sivilleri de servise almak için KAR-İŞ ile görüşme yaptıkları “ şeklinde basında da yer alan sözleri olduğuna işaret ederek, söz konusu iddiaların tamamen asılsız olduğunu ve bilerek yalan söylendiğini öne süren Fuat Topaloğlu, KAR-İŞ ile görüşme yapılmadığını kaydetti.
Hükümeti bir kez daha açıklama yapmaya davet eden Topaloğlu, gerekli adımların atılmaması ve açıklama yapılmaması halinde KAR-İŞ olarak her türlü eylemi başlatacaklarını bildirdi.
KAR-İŞ Başkanı Topaloğlu, “Daha önce de altını çizdiğimiz gibi ‘benim turistim, benim öğrencim yoktur; bizim öğrencimiz, bizim turistimiz’ vardır. Bu ülkede hiç kimse, yasaların üstünde değildir” dedi.