TMT Mücahitler Derneği:” Kıbrıs Türk Halkının Kaderi Kapalı Kapılar Ardında''

Kıbrıs TMT Mücahitler Derneği Başkanı Yılmaz Bora yaptığı yazılı açıklamada,  “Siyasi irade böyle istiyor diye halkın onayını almadan bir anlaşma yapmanın büyük sorumlulukları vardır. Kıbrıs Türk halkı haklı olarak kurduğu egemen devletinden ve varlığını borçlu olduğu anavatanından vazgeçemez. Kıbrıs Türk halkı bir oldubittiyi asla kabul etmez ve etmeyecektir” dedi.

Bora açıklamasında Rum zihniyetinin değişmediğini belirterek, Rumların Kıbrıs Türk halkına yaptıklarının karşılığını ödemeden, Türk tarafından özür dilemeden haklı ve meşru Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni tanımadan bir anlaşmaya varılmasının mümkün olmadığını kaydetti.

Kapalı kapılar ardında Kıbrıs Türk halkının kaderinin çizilmeye çalışıldığını iddia eden Bora, KKTC’yi tanımayan bir anlaşmaya Kıbrıs Türk halkının “evet“ dememesi gerektiğini kaydetti.

Bora, “11 yılık insanlık dışı uygulamalarda Kıbrıs Türk halkının maruz kaldığı maddi ve manevi kayıplarının hesabı sorulmadan, bu hesabı karşı taraf ödemeden bir anlaşma olası değildir” ifadelerini kullandı.