TIR ŞOFÖRÜ İŞVERENİNDEN ÇARPICI AÇIKLAMA

Kıbrıs Manşet Özel Haber

Değirmenlik Girne Dağyolundaki 3 kişinin hayatını kaybettiği 7 kişininde yaralandığı kazadaki tır şoförü Safa Güngör'ün işvereninden açıklama geldi.

TIR TÜFEKÇİ LTD'E AİT DEĞİL

Kazaya karışan tır'ın Tüfekçi Ltd.'e ait olduğu iddia edilirken aracın İlcan Altyapı İnşaat Şti. Ltd.'e ait olduğu ortaya çıktı.

Tüfekçi Ltd'e ait olan sadece dorse olup, bir süre önce İlcan Altyapı İnşaat Şti. Ltd'e devredildiği açıklandı. Devredilen dorse ve yine daha önce İlcan Altyapı İnşaat Şti. Ltd'e ait olduğu halde kaza yapan beton mikseri üzerindeki yazılar ise satış sonrası sökülmediği için tüm dikkatler Tüfekçi ltd.'e çevirlmiş oldu. 

Tüm ülkeyi yasa boğan ve 3 kişinin öldüğü 7 kişinin yaralandığı kazadaki tırın şoförünün daha önce de dikkatsizlik sonucu beton mikseri devirdiği iddiası gündeme bomba gibi düştü.

Konu ile ilgili yapılan açıklamada ise dün meydana gelen kazadaki tırın şoförü dikkatsizlik sonucu değil beton mikserinin şantiye içerisinde büz çökmesi sonucu yan yatarak devrildiği sürücünün daha önce yaşanan kaza ile ilgili herhangi bir hatasının olmadığı belirtildi.

Çalışma izninin olmadığı iddiası da asılsız çıktı...

Konu ile ilgili diğer bir iddia ise KKTC'de kaçak olarak çalıştığı ve çalışma izninin olmadığı iddiasıda asılsız çıktı.

İlcan Altyapı İnşaat Şti. Ltd çalışanı olan Safa Güngör'ün uzun bir süreden beri bu şirkette çalışma izni ile çalıştığını ve biten çalışma izninin yenilenme sürecinde olduğuda yapılan açıklamada belirtildi.